Juha iz mešane zelenjave

Sestavine (za 4 osebe):

  • 1 manjša cvetača
  • 2 srednja krompirja
  • 1 gomolj zelene
  • 2-3 korenčki
  • 5-6 češnjevih paradižnikov
  • 1 mlada čebula
  • 150 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • oljčno olje
  • peteršilj, majaron, sol, poper, kurkuma

Vso zelenjavo očistimo in narežemo na približno enake kose. Čebulo in česen na drobno nasekljamo ter v večji posodi popražimo v treh jedilnih žlicah oljčnega olja, dokler ne postekleni. Nato dodamo korenje, mlado čebulo, krompir ter zeleno in pražimo približno 5 minut. Nato dodamo še preostalo zelenjavo ter med mešanjem pražimo še približno 5 minut na srednjem ognju. Začinimo po okusu ter zalijemo s približno 1,5 litra vode. Ko zavre, pustimo juho odkrito počasi vreti približno 1 uro, dokler se ne zgosti.