Jabolčni in hruškov kompot z javorjevim sirupom

Sestavine za 2 osebi:

  • 2 jabolki
  • 1 zrela hruška
  • Sok 1 limone
  • 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
  • cimet (po okusu)

Jabolki in hruško olupite, razkoščičite in narežite na majhne kose. Sadje stresite v posodo, ki naj bo ravno dovolj velika, da vse sestavine ostanejo v njej med mešanjem. Dodajte vodo, limonin sok in cimet po želji. Kuhajte, med občasnim mešanjem, na srednje majhnem ognju 15-20 minut, dokler se sadje ne zmehča toliko, da ga lahko z vilicami zmečkate. Sadje nato na grobo pretlačite bodisi z vilicami, bodisi z mečkalnikom za krompir. Kuhajte še približno 5 minut, da se kompot še malo zgosti. Odstavite posodo v ognja in med mešanjem dodajte javorjev sirup. Takšen kompot postrežemo pri sobni temperaturi ali ohlajenega.

Slika je simobolična. Vir: shutterstock