Sestavine za 2 osebi:
- 2 jabolki
- 1 zrela hruška
- Sok 1 limone
- 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
- cimet (po okusu)
Jabolki in hruško olupite, razkoščičite in narežite na majhne kose. Sadje stresite v posodo, ki naj bo ravno dovolj velika, da vse sestavine ostanejo v njej med mešanjem. Dodajte vodo, limonin sok in cimet po želji. Kuhajte, med občasnim mešanjem, na srednje majhnem ognju 15-20 minut, dokler se sadje ne zmehča toliko, da ga lahko z vilicami zmečkate. Sadje nato na grobo pretlačite bodisi z vilicami, bodisi z mečkalnikom za krompir. Kuhajte še približno 5 minut, da se kompot še malo zgosti. Odstavite posodo v ognja in med mešanjem dodajte javorjev sirup. Takšen kompot postrežemo pri sobni temperaturi ali ohlajenega.