Piše in kuha Brin Najžer
Enostaven recept, ki ga hitro pripravimo. Z njim lahko popestrimo jedilnik ali se tokrat izkažemo kot iznajdljivi kuharji.
Sestavine (za 2 osebi):
- 2 bučki
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 2 jajci
- 40ml mleka
- 50g moke
- 100g feta sira
- oljčno olje, poper, drobnjak
Priprava:
- Bučke umijemo in na grobo naribamo.
- Čebulo in česen olupimo in nasekljamo.
- V ponev damo dve žlici oljčnega olja ter na njem pražimo česen in čebulo toliko časa, da se rahlo obarvata. Nato damo z ognja in pustimo, da se ohladi.
- Jajca in mleko razžvrkljamo ter postopoma dodajamo presejano moko, tako da nastane gladek preliv.
- V posodi zmešamo naribane bučke, nadrobljeno feto, česen in čebulo. Začinimo s poprom in svežim drobnjakom po okusu. Nato vse skupaj prelijemo z jajčno mešanico in dobro premešamo.
- Vse skupaj nato prelijemo v pravokoten pekač (približno 20cm x 20cm) in pečemo v predogreti pečici na 190 stopinjah približno 40 minut, oziroma dokler kolač na vrhu ni zlato zapečen in na sredini čvrst.
- Ko je kolač pečen ga pustimo stati vsaj 15 minut preden ga razrežemo in postrežemo.
.