Kuha in fotografira: Brin Najžer
Sestavine (za 2 osebi):
- 2 fileja postrvi
- 10 špargljev
- 2-3 korenčki
- 2 papriki
- sok 1 limone
- oljčno olje
- česen
- bazilika
- poper
Postopek:
Fileja na hitro operemo pod tekočo vodo in popivnamo do suhega. Korenčke, šparglje in papriki očistimo ter narežemo na kose. Na dno ustreznega pekača položimo list peki papirja in ga naoljimo s približno dvema žlicama oljčnega olja. Nanj položimo fileja ter ju začinimo s poprom in baziliko. Če uporabljamo suho baziliko, jo lahko zdrobimo v prah in zmešamo s poprom. Česen na grobo nasekljamo ter zmešamo s tremi žlicami oljčnega olja in sokom limone. S približno polovico česnove mase premažemo vrhnji del filejev, preostalo polovico porabimo za zelenjavo. Fileje obložimo z zelenjavo in pečemo v predogreti pečici pri 200 stopinjah približno 15 – 20 minut.