Mesec TRIGLICERIDOV – mesec pozabljenih maščob – vabljeni na brezplačne meritve

Trigliceridi so maščobe živalskega in rastlinskega izvora, ki se po krvi prenašajo v obliki maščobnih delcev. Telesu zagotavljajo energijo in shranjujejo neporabljene kalorije. Povišane vrednosti trigliceridov v krvi so največkrat zaradi nezdravega načina življenja (previsok vnos maščob, preprostih sladkorjev in alkohol v prehrani, kajenje, telesna nedejavnost oz. sedeč  način življenja), lahko pa so znak druge bolezni, kot so sladkorna bolezen, jetrne bolezni, težave s ščitnico, vnetje trebušne slinavke, bolezen ledvic, zastoj žolča v izvodilih in nekatere dedne bolezni.

V mesecu osveščanja o pomenu trigliceridov vas vabimo na BREZPLAČNE meritve le-teh v krvi. Hkrati vam bomo izmerili obseg pasu in izračunali indeks telesne mase (ITM). Na podlagi rezultatov vam bomo svetovali, kako naprej.

Akcija poteka cel mesec, oziroma od 1. 3. – 31. 3. 2023

KJE? Vabljeni v Posvetovalnico za srce, na sedežu Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije, Dalmatinova 10, Ljubljana.

KDAJ? V času uradnih ur: pon, tor, čet, pet od 9. do 12. ure in sreda od 11. do 15. ure.

Kako na meritev trigliceridov v krvi?

OBVEZNO JE NAROČANJE preko:

e-pošte:  [email protected]  ali

telefona: 01 234 75 55 ponedeljek in petek med 8.30 in 9. uro; sreda med 14. in 14.30 uro.

Potek meritev: Meritev poteka z odvzemom krvi iz prsta. Na osnovi izvida, izračuna ITM in meritve obsega pasu, kar dobite takoj, sledi svetovanje.

Svetovanje in brezplačne meritve trigliceridov v krvi je omogočilo podjetje Viatris d.o.o. v sodelovanju z Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije.