Piše in kuha: Brin Najžer
Sestavine (za 2 osebi):
- 2 piščančji bedri brez kosti in kože, lahko tudi piščančje prsi
- 1 stebelna zelena
- 80 g graha
- 1 rumen korenček
- 1 rdeč korenček
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 rdeča paprika
- oljčno olje, sol, poper, kurkuma, muškatni orešček, timijan, rožmarin, peteršilj
Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše kose. Čebulo in česen na grobo nasekljamo. V večjo posodo damo dve žlici oljčnega olja in na srednjem ognju popečemo čebulo, česen ter korenčka približno 10 minut, dokler čebula ne postekleni. Nato dodamo preostalo zelenjavo in piščančje kose ter začinimo s soljo, poprom, kurkumo in muškatnim oreščkom. Med občasnim mešanjem pražimo približno 10 minut. Nato zalijemo z vsaj 1 litrom vode, lahko tudi več, odvisno, kako redko enolončnico imamo radi, ter dodamo še vejico rožmarina in timijan. Ko enolončnica zavre, zmanjšamo ogenj, ter počasi vremo približno 35-40 minut. Nato poberemo ven kose piščanca, ga na deski z vilicami raztrgamo ter stresemo nazaj v posodo, skupaj z nasekljanim svežim peteršiljem. Premešamo in postrežemo.