Kuha: Brin Najžer
Sestavine za 2 osebi:
- 150 g riža basmati
- 2 rdeči papriki
- 1 čebula
- 1 stok česna
- 1 manjša romaneska ali cvetača
- 50g na sopari kuhane čičerike
- Sol, poper, žafran
Riž skuhamo po navodilih in mu v vodo dodamo ščepec žafrana. Čebulo in česen nasekljamo, papriko in romanesko narežemo na manjše kose. Na oljčnem olju popražimo čebulo in česen toliko, da čebula postekleni, nato dodamo romanesko ter jo na srednjem ognju med rednim mešanjem pražimo približno 8 minut, da se malo zmehča. Nato dodamo še papriko in čičeriko, začinimo s soljo, poprom, peteršiljem, ter pražimo še 5-7 minut. Nato zalijemo z nekaj žlicami vode ter kuhamo toliko časa, da večina vode povre in se zelenjava omehča. Zelenjavo postrežemo na rižu.