Sestavine (za 4 osebe):
- 1 manjša cvetača
- 2 srednja krompirja
- 1 gomolj zelene
- 2-3 korenčki
- 5-6 češnjevih paradižnikov
- 1 mlada čebula
- 150 g svežega ali zamrznjenega graha
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- oljčno olje
- peteršilj, majaron, sol, poper, kurkuma
Vso zelenjavo očistimo in narežemo na približno enake kose. Čebulo in česen na drobno nasekljamo ter v večji posodi popražimo v treh jedilnih žlicah oljčnega olja, dokler ne postekleni. Nato dodamo korenje, mlado čebulo, krompir ter zeleno in pražimo približno 5 minut. Nato dodamo še preostalo zelenjavo ter med mešanjem pražimo še približno 5 minut na srednjem ognju. Začinimo po okusu ter zalijemo s približno 1,5 litra vode. Ko zavre, pustimo juho odkrito počasi vreti približno 1 uro, dokler se ne zgosti.