Z vlakom in peš odkrivamo zanimivosti Dolenjske in Bele krajine

Podružnica Društva za srce za Dolenjsko in Belo krajino vas vabi k odkrivanju Dolenjske in Bele krajine.

Z vlakom in peš odkrivamo zanimivosti Dolenjske in Bele krajine (za prevoz uporabimo kartico  za brezplačni prevoz z vlakom/avtobusom – velja za upokojence oz. starejše od 65 let)

☺→ v sredo, 27. marca 2024, pohod na Trebni vrh (Vrh Trebnje) in ogledom obeležja 15. poldnevnika, nadmorska višina 581 m.

Peljali se bomo  z vlakom, ki odpelje iz ŽP Metlika ob 6.46 uri, iz ŽP Črnomelj ob 7.04, iz ŽP Semič ob 7.16, iz ŽP Novo mesto Center ob 7.44, iz ŽP Mirna Peč ob 8.08. Na železniško postajo v Trebnje prispemo ob 8.19. Tu izstopimo.

Povratek iz ŽP Trebnje predvidevamo z vlakom, ki odpelje ob 12.55 v smeri proti Metliki; na ŽP Novo mesto Center prispe ob 13.23, na ŽP Metlika pa ob 14.23.

Tudi člani iz smeri Mokronoga do Trebnjega se lahko pridružite, vendar bi bilo po voznem redu malo več čakanja v Trebnjem, tako ob prihodu, kot ob povratku.

Podrobne informacije o voznih redih vlaka najdete na spletni strani Slovenske železnice – vozni redi ali pa za informacije pokličete v Podružnico za Dolenjsko in Belo krajino (Sonjo) na tel. 051 340 880.

Splošen napotek: za pohod se opremite v udobne uhojene pohodne čevlje, primerno se oblecite (v plasteh, da lahko oblačila odvzemate in ponovno dodajate), v nahrbtniku pa imejte pijačo (brezalkoholno – najbolje topel čaj) in malico. Priporočljiva je tudi uporaba pohodnih palic, ki nam bodo v pomoč, tako pri vzponu, kot pri spustu. Vsekakor pa se nam pridružite s primerno pohodno kondicijo in vzdržljivostjo. Vsi skupaj se bomo trudili, da nam bo na poti prijetno in da se bom razšli prijateljsko, obogateni z novimi spoznanji in z željo po srečanju na novem pohodu, ki nas čaka približno čez en mesec.                                 

Vsak udeleženec hodi na lastno odgovornost.

Slika je simbolična, vir: Canva.