Vas je zaradi spolnosti strah za zdravje srca? – spletni seminar

Pridružite se nam 7. 9. 2022, ob 19. uri.

Z vami bo kardiolog Marko Gričar, dr. med.

Povezava do Zoom seminarja

Meeting ID: 839 4680 0430
Passcode: 986849

Težave v postelji so pogosto posledica srčno-žilnih bolezni ali strahu, ki je povezan z njimi. Motnja erekcije (erektilna disfunkcija) je lahko tudi zgodnji pokazatelj bolezni srca in ožilja, saj podatki kažejo, da se pojavi 7-10 let pred srčno-žilnimi zapleti.

Spolna aktivnost predstavlja zmerno obremenitev za srce in žile, podobno kot hoja po stopnicah v drugo nadstropje.  Po mnenju kardiologov seks le redko povzroči srčni napad, vendar se pogovorite z zdravnikom, kdaj po srčnem infarktu je varno začeti s spolno aktivnostjo.

Erektilna disfunkcija in zmanjšana želja po spolnem življenju se lahko pojavita kot posledica jemanja številnih zdravil ali strahu pred poslabšanjem bolezni srca.

V spletnem seminarju z naslovom Vas je zaradi spolnosti strah za zdravje srca? se bo priznani strokovnjak Marko Gričar, dr. med., spec. kardiologije in spec. interne medicine, posebej posvetil vprašanjem, ki se bolnikom z boleznimi srca porajajo v povezavi s spolnim življenjem.

Prijazno vas vabimo, da se nam pridružite 7. septembra 2022, ob 19. uri.
Seminar je brezplačen. Potekal bo preko Zoom na povezavi; meeting ID: 839 4680 0430; passcode: 986849)

Prijave (neobvezno):

Seminar se bo snemal in bo prijavljenim na voljo tudi kot posnetek.

    Kje ste izvedeli za seminar?

    * S prijavo sprejemate pogoje upravljavca zbirke osebnih podatkov, ki je Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Dalmatinova ulica 10, 1000 Ljubljana ([email protected]). Navedene podatke zbiramo in obdelujemo samo za namen izvedbe seminarja (obveščanje) in za namen obveščanja o aktivnostih društva.
    Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov je privolitev posameznika po določbi točke (a) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov. Podatki se bodo hranili do izpolnitve namena oz. do preklica privolitve. Privolitev lahko kadar koli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravice, da lahko zahtevate dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev in prav tako lahko udejanjite pravico do ugovora obdelavi in do prenosljivosti podatkov. Imate tudi pravico do pritožbe, ki jo vložite pri pristojnem nadzornem organu, to je Informacijskem pooblaščencu. Če želite več informacij ali želite udejaniti katero od zgoraj navedenih pravic, nas prosim kontaktirajte na naš email naslov [email protected].

    Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je lek-sandoz-transparenten-1024x366.png

    Izvedbo spletnega seminarja je omogočila farmacevtska družba Lek d. d.