Vabilo k sodelovanju pri meritvah gleženjskega indeksa

03DE58A2-6792-11E1-B8E8-B74F66B94067

Društvo za zdravjesrca in ožilja se je odločilo sodelovati v drugem delu raziskave, kjer bomo preiskovali delovanje nove aparature za merjenje gleženjskega indeksa, ki pokaže stanje prehodnosti oz. zožitve žil arterij na nogah. Preiskava je pomembna, saj z njo ugotavljamo periferno arterijsko bolezen oz. aterosklerozo.

Raziskava bo potekala od ponedeljka, 19. marca 2012 do četrtka, 21. marca 2012 od 13. do 17. ure na sedežu podjetja Mesi na Vojkovi c. 63 / 2. nadstropje. Podjetje Mesi ima svoje prostore v neposredni bližini Ministrstva za obrambo. Do tja vozijo avtobusi na progah št. 13 in 20, postajališče Kardeljeva ploščad. Javno parkirišče pa je proti plačilu parkirnine ob Ekonomski fakulteti.

Preiskovancem bomo pregledali ožilje na nogah: izmerili bomo gleženjski indeks na klasični način z ultrazvočno sondo in na nov način z elektronskim aparatom.

Preiskava poteka v ležečem položaju, noge so do kolen gole. Pregled je brezplačen, povsem neboleč, neinvaziven (ne posega v telo) in nenevaren ter ga lahko poljubno ponavljamo. Traja do 30 minut.

Če se boste odločili za sodelovanje v raziskavi, pokličite gospo Sandro Kozjek na telefonsko številko 01 /234 75 50, da se dogovorite za ustrezen termin. Prijava je obvezna!

Zahvaljujemo se Vam za sodelovanje in Vas lepo pozdravljamo.

Strokovna ekipa Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije