Tudi v drugih društvih so dejavni

Gibanje osrečuje – vadba za telo in duha z Vitanovo Krško

Pod okriljem ZVEZE PRIJATELJEV MLADINE KRŠKO v sodelovanju z VITANOVO KRŠKO nas je letovalo 41 tečajnikov iz Dolenjske (od 23.06.2015 do 28.06.2016), v POČITNIŠKEM NASELJU – BUČANJE blizu Nerezin, na otoku Lošinju.

Naj naštejem ta dolenjska mesta: Novo mesto, Krško in Metlika. Celotna tematika tečaja je nosila moto: GIBANJE OSREČUJE. V okviru programa zdravega načina življenja smo izvajali aktivnosti, ki so primerne za vse generacije. Te aktivnosti so bile naslednje:

  1. POZDRAV SONCU IN VAJE ZA DOBRO JUTRO OB MORJU.
  2. JOGA V KOMBINACIJI Z JOGO OBRAZA.
  3. TIBETANSKE VAJE, IMENOVANE TUDI VRELEC MLADOSTI.
  4. HOJA – PRIMERNA ZA VSAKOGAR.
  5. UČENJE DIHALNIH TEHNIK V KOMBINACIJI S ČI GONG GIBANJEM.
  6. VADBA ZA HRBTENICO. Vadba krepi in razteguje mišice, ki tako vzdržujejo gibljivost naših sklepov, kar ravno omogoča pilates.
  7. VEČERNE MEDITACIJE, ki izpostavljajo: telesno, psihično in čustveno ravnovesje v nas samih.
  8. ANALIZA TELESNE SESTAVE. Poudarek je, na točnem izračunu indeksa telesne mase.

IMG_8033Za brezhibno vadbo je budno skrbela naša, odlična inštruktorica joge in tudi vaditeljica pilatesa VILMA  JAN  ŠPILER.  Pripravila je tudi več predavanj. Moram reči, da so bila le-ta, na visokem strokovnem nivoju. Celotno organizacijo letovanja je vodila tudi odlična VIDA BAN, letos tudi prejemnica visokega občinskega priznanja.  Obema se zahvaljujemo, za izvrstno opravljeno delo!

Naj zaključim: preživeli smo, nepozabne počitnice ob odlični hrani in dobri družbi. Zato smo sklenili, da v naslednjem letu 2016, ta tečaj, zdravju zelo koristen, zopet ponovimo.

V imenu nas tečajnikov, Zora Pevec, Krško.