Kuha: Brin Najžer
Sestavine (za 2 osebi):
- Testenine – najbolj se priležejo široki rezanci 200 g,
- 100g rjavih šampinjonov,
- 100 g pečenih ali kuhanih kostanjev,
- 2 stroka česna,
- pest svežega peteršilja, pest sveže bazilike,
- oljčno olje,
- sol, poper, muškatni orešček.
Najprej pripravimo pesto. Olupljene kostanje skupaj s česnom nekaj sekund sekljamo v sekljalniku, da ostanejo večji kosi kostanja. Nato dodamo svež očiščen in opran peteršilj in liste bazilike ter sekljamo še nekaj sekund, da so vse sestavine razkosane. Če želimo imeti manjše kose, lahko sesekljamo malo bolj, vendar je okus boljši, če ostane nekaj večjih koščkov. Če nimamo električnega sekljalnika lahko sestavine pripravimo tudi ročno z nožem. Na koncu dolijemo 4 jedilne žlice oljčnega olja, začinimo s soljo, poprom, in muškatnim oreščkom po okusu, ter vse skupaj pustimo stati, da se okusi razvijejo. Medtem pripravimo preostanek jedi. Testenine skuhamo po navodilih. Šampinjone očistimo in narežemo na nekaj večjih kosov ter jih v večji ponvi ali posodi na malo oljčnega olja pražimo 6-8 minut, da se zmehčajo in malo zapečejo. Ko so testenine kuhane, jih odlijemo, stresemo na gobice, dodamo pesto in dobro premešamo, da se pesto enakomerno porazdeli na testenine. Postrežemo vroče.