Spletni seminar: Ženske, ki živijo s družinsko hiperholesterolemijo (HD)

Kot vsako leto, 24. septembra obeležujemo mednarodni dan osveščanja o družinski hiperholesterolemiji (HD). Letos osvetljujemo izzive, s katerimi se soočajo ženske, ki živijo s to boleznijo oz. podedovano visokim holesterolom.

Spletni seminar bo potekal 22. 9. 2022, s pričetkom ob 18. uri.

Prijava na dogodek: https://bit.ly/3QTTcRS

Organizator dogodka: FH Europe. Seminar bo potekal v angleščini.

Za povezavo na dogodek, klikni na sliko.

Ženske z DH se zaradi bolezni tekom življenja soočajo s različnimi izzivi. Pogosto prejmejo napačno diagnozo ali pa je ta pozno. Brez diagnoze jih bo 30 % do 60. leta doživela srčni infarkt. Ko prejmejo diagnozo, so dodatni izzivi odločitve, ki so povezane z načrtovanjem družine, nosečnostjo in dojenjem. Mnoge ženske poročajo o neustrezni podpori v času nosečnosti.

Pridružite se posebnemu spletnemu seminarju, kjer bodo ambasadorji bolnikov DH, zdravstveni strokovnjaki in partnerji pojasnili več o tej bolezni pri ženskah in kako uspešno obvladati stanje. Predstavilo se bo 5 izjemnih žensk iz različnih držav, ki so na različnih življenjskih poteh (ena od njih je tudi mama, tri so profesorice).

 Seminar bo potekal interaktivno. Na njem se bodo govorci potrudili pokriti vse, kar morate vedeti, vse, kar bi morali vedeti, in vse, kar se morajo od vas naučiti strokovnjaki, da vas bodo lahko kar najbolje podprli, da boste živeli srečno in izpolnjeno življenje kljub družinski hiperholesterolemiji.

Potekala bo tudi globalna raziskava, ki so jo razvili znanstveniki na Norveškem in Nizozemskem. Vaš prispevek je ključnega pomena. Na družbenih medijih pa bo potekala izobraževalna kampanja.

Ne zamudite!  

 Zavedajte se. Varujte svojo prihodnost.