S tunino, čebulo in olivami polnjena francoska štruca

Piše Brin Najžer

Sestavine (za 2 osebi):

  • polovica francoske štruce
  • 80 g tunine v oljčnem olju
  • 10-12 vloženih oliv brez peščic
  • 1-2 čebuli
  • 15 g masla
  • oljčno olje, poper, timijan

Polovici francoske štruce z nožem po dolgem odrežemo približno 1cm debelo plast ter odstranimo sredico. Na obeh koncih si pustimo malo sredice kot zaporo. Čebulo na drobno nasekljamo in jo na oljčnem olju počasi pražimo na srednjem ognju približno 15 minut, dokler ne porumeni. Tunino odcedimo in z vilicami pretlačimo ter ji dodamo prepraženo čebulo. Začinimo po okusu s poprom. Maslo raztopimo in z njim premažemo francosko štruco povsod, tudi v notranjosti. Nato vanjo nadevamo tunino s čebulo in na vrh položimo na polovico prerezane olive ter po vrhu potresemo vejice timijana. Vse skupaj postavimo na pekač in pečemo v predogreti pečici na 180 stopinjah približno 10 minut, postrežemo toplo.

Vir slike: shutterstock