Predavanje: Urejenost spanja krepi zdravje

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Podružnica za Dolenjsko in Belo krajino Novo mesto

in 

Društvo upokojencev Novo mesto

organiziramo v sredo, 9. novembra 2022, ob 10. uri predavanje z zelo aktualno temo problematike spanja, s katero se sooča velik del prebivalstva Slovenije. Predavanje z naslovom “UREJENOST SPANJA KREPI ZDRAVJE« bo v prostorih Društva upokojencev Novo mesto, Čitalniška ulica 1.

Predavateljica bo gospa Brigita Zupančič-Tisovec, nacionalna promotorka zdravja z Nacionalnega inštituta za javno zdravje, enota Novo mesto.

Predavateljica, ki v svojem nagovoru spomni tudi na slovenski pregovor »Spanec je boljši kot žganec«, med drugim  poudari tudi da »urejeno spanje prinaša nešteto koristi za zdravje v vseh življenjskih obdobjih, saj izboljšuje našo odpornost in imunske odzive. Med spanjem se energetsko napolnimo in poskrbimo za spominske zapise. Spanje namreč okrepi vrsto možganskih funkcij, vključno s sposobnostjo za učenje, pomnjenje ter sprejemanje logičnih odločitev in dobrih izbir«.

Naj bo tokrat vaša dobra izbira, da se nam pridružite na srečanju z empatično in prepričljivo predavateljico gospo Brigito, ki nas bo  opremila z nasveti, kako leči k nočnemu počitku, da bo spanec miren in kakovosten.

Zaradi lažje organizacije prosimo, da svojo udeležbo prijavite do torka, 8. novembra 2022, tajniku Podružnice Sonji Gobec na tel. 07 33 74 170 ali 051 340 880 ali na e-naslov: [email protected].

Prisrčno vabljeni!