Pohod po poti dveh slapov

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije

Podružnica za Dolenjsko in  Belo krajino Novo mesto

v sredo, 22. maja 2024, vabi na pohod po POTI DVEH SLAPOV (območje Višnje Gore).

»Pot dveh slapov« je krožna potdolga 14,3 km. Izhodišče poti je v Višnji Gori (nadmorska višina 386). Hoje bo za 4 – 5 ur, premagali bomo višinsko razliko 550 m.

Peljali se bomo z vlakom, ki odpelje iz ŽP Metlika ob 6.46 uri, iz ŽP Črnomelj ob 7.04, iz ŽP Semič ob 7.16, iz ŽP Novo mesto Center ob 7.44, iz ŽP Mirna Peč ob 8.08. Na železniško postajo v Višnjo Goro prispemo ob 8.56. Tu izstopimo.

Povratek z ŽP Višnja Gora predvidevamo z vlakom, ki odpelje ob 14.08; na ŽP Novo mesto Center prispe ob 15.03, na ŽP Metlika pa ob 16.12.

Tudi člani iz smeri Mokronoga do Trebnjega se lahko pridružite, vendar bi bilo po voznem redu malo več čakanja v Trebnjem, tako ob prihodu, kot ob povratku.

Podrobne informacije o voznih redih vlaka najdete na spletni strani Slovenske železnice – vozni redi ali pa za informacije  pokličete v Podružnico za Dolenjsko in Belo krajino (Sonjo) na tel. 051 340 880.

Za prevoz uporabimo kartico za brezplačni prevoz z vlakom/avtobusom - velja za upokojence oz. starejše od 65 let).

Splošen napotek:

Za pohod se opremite v udobne uhojene pohodne čevlje z nedrsečim podplatom, primerno se oblecite (v plasteh, da lahko oblačila odvzemate in ponovno dodajate), v nahrbtniku pa imejte pijačo (brezalkoholno – najbolje topel čaj ali vodo) in malico. Priporočljiva je tudi uporaba pohodnih palic, ki nam bodo v pomoč, tako pri vzponu, kot pri spustu. Vsekakor pa se nam pridružite s primerno pohodno kondicijo in vzdržljivostjo. Vsi skupaj se bomo trudili, da nam bo na poti prijetno in da se bomo razšli prijateljsko, obogateni z novimi spoznanji in z željo po srečanju na novem pohodu, ki nas čaka približno čez en mesec.

Prijave niso potrebne, samo pridite!

Vsak udeleženec hodi na lastno odgovornost.

V primeru dežja pohoda ne bomo izvedli.

Srčno vabljeni!

Slika je simbolična. Vir: Canva

Preberite tudi: