O možganski kapi na radiu in televiziji

Ob svetovnem dnevu možganske kapi, 29. 10. 2020, so naši zdravniki sodelovali v različnih radijskih oddajah ter v televizijski oddaji Dobro jutro, kjer so govorili o znakih možganske kapi, kako jo preprečiti ter kako možganska kap poteka pri bolnikih s Covid-19.

Prisluhni spodnjim radijskim prispevkom!

Na Radiu Ognjišče je Janja Pretnar Oblak, dr. med., spregovorila o vrstah kapi ter o tem, kako je kap kljub starosti in prisotnih dejavnikih tveganja, mogoče preprečiti, koliko časa imamo na razpolago, da pridemo do zdravnika …

Prisluhnite celotnemu intervjuju:

Prispevek o možganski kapi z dr. Janjo Pretnar Oblak na Radiu Ognjišče, 27. 10. 2020.

Tudi na Koroškem radiu so spregovorili o možganski kapi – Eva Mori, dr. med, specialistka nevrologije, vodja enote za nevrologijo v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, je povedala o tem, kako prepoznamo možgansko kap.

Prisluhnite prispevku:

Prispevek o možganski kapi z Evo Mori, dr. med., specialistko nevrologije, na Koroškem radiu, 29. 10. 2020.

Na Radiu Sraka je prim. Matija Cevc, dr. med., predsednik Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije pri oddaji Naš vsakdanjik spregovoril o možganski kapi, pomenu hitre intervencije in poznavanja pomena kratice GROM, zdravem življenjskem slogu …

Prisluhnite prispevku:

Prispevek o možganski kapi s prim. Matijo Cevcem, dr. med, predsednikom Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije, 29. 10. 2020.

Na Radiu Ptuj je 27. 10. 2020 v oddaji Zdravnik svetuje o znakih možganske kapi, kako poteka možganska kap pri bolnikih s Covid-19 … spregovoril prim. Matija Cevc, predsednik Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije.

Prispevku prisluhnite na tej povezavi.

Na Radiu Maribor je 29. 10. 2020 v oddaji Aktualno Regionalno gostoval podpredsednik Društva za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje dr. Erih Tetičkovič. Poudaril je pomen takojšnje pomoči ob možganski kapi ter sistema Telekap.

Prispevku prisluhnite na tej povezavi (6:50 – 8:35).

O možganski kapi v oddaji Dobro jutro

Mojca Mavec se je s prim. Matijem Cevcem, dr. med., predsednikom Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije, pogovarjala o mitih in resnicah o možganski kapi.

Prispevek si lahko ogledate tu ali s klikom na spodnjo sliko.

Zaslonski posnetek: Oddaja Dobro jutro, 29. 10. 2020, o mitih in resnicah o možganski kapi.