Novinarska konferenca: Ali prodajni avtomati ostajajo neizkoriščen potencial za spreminjanje prehranskih navad?

Izjavo za javnost z novinarske konference preberite tukaj.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Zveza potrošnikov Slovenije in Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Mariboru vabijo na spletno novinarsko konferenco/posvet z naslovom: Ali prodajni avtomati ostajajo neizkoriščen potencial za spreminjanje prehranskih navad.

Konferenca bo v četrtek, 10. februarja ob 12.00 uri.

Fakultete in zdravstvene inštitucije naj bi bile zgled ponudbe hrane v prodajnih avtomatih, ki je bolj prijazna zdravju uporabnikov (zaposleni, študentje, bolniki, obiskovalci in drugi). A žal prodajni avtomati predstavljajo še neizkoriščen potencial za spreminjanje prehranskih navad prebivalcev. Zato je Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije v imenu organizacij vključenih v projekt  Zveze potrošnikov Slovenije »MOJA IZBIRA = VEŠ, KAJ JEŠ IZBIRA«, vsem zdravstvenim ustanovam in fakultetam v Sloveniji, septembra lani poslali pobudo, da naj postane  spoštovanje Priporočil za polnjenje prodajnih avtomatov s hrano del razpisnih pogojev vstopni pogoj za ponudnike prodajnih avtomatov in nameščanje le teh v njihovi ustanovi.

Govorniki:

  • mag. Nataša Jan, univ.dipl. biol., direktorica Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije
  • Anja Bolha, mag. inž. preh. in Jasmina Bevc Bahar, Zveza potrošnikov Slovenije
  • Ljubislava Škibin, dr.med., direktorica ZD Sežana
  • dr. Blanka Vombergar, Izobraževalni center Piramida Maribor,  Višja strokovna šola za živilstvo in prehrano ter vodja projekta zdrave prehrane na Društvu za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje
  • prof. dr. Matjaž Vogrin, strokovni direktor UKC Maribor

Link do zoom seje:

Meeting ID: 929 5634 1689

Passcode: 655684

Kaj predvidevajo »Priporočila za polnjenje prodajnih avtomatov za hrano« in kakšne so ovire, ki preprečujejo njihovo uporabo? Kako bi se ponudba v prodajnih avtomatih spremenila? Kakšna je pobuda, ki so jo na zdravstvene ustanove in fakultete naslovile zgoraj omenjene organizacije? Zakaj se te ustanove ne odločajo za bolj zdravo ponudbo v prodajnih avtomatih?

Srčno vabljeni!

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije