Mesec srčnega popuščanja– mesec brezplačnih meritev: od 3. 5. – 3. 6. 2023

Mesec srčnega popuščanja– mesec brezplačnih meritev krvnega tlaka, srčnega utripa, saturacije, snemanje EKG in ozaveščanje o tej bolezni.

Kaj je srčno popuščanje?

Bolezen srčno popuščanje je dolgotrajen proces, včasih pa se lahko pojavi zelo na hitro. Srčno popuščanje nastane zaradi poškodbe srčne mišice ob infarktu ali vnetju in pomeni, da srce ne zmore dovolj učinkovito prečrpati vse krvi, ki jo telo potrebuje. Srce krvi ne poganja pravilno, saj se ne zmore ustrezno polniti ali prazniti. V telesu se zato nabira tekočina, kar opazimo kot otekanje stopal, gležnjev, nog, trebuha in tudi kot zadihanost, saj se tekočina nabira tudi v pljučih.

V mesecu maju vas vabimo na brezplačne meritve krvnega tlaka, srčnega utripa, saturacije, snemanje EKG in ozaveščana o tej bolezni (kaj so dejavniki tveganja za razvoj bolezni, kaj lahko naredimo sami, da bolezen preprečimo in kako bolezen zdravimo).

Kdaj? Od 3. 5. do 3. 6. 2023

Kje? Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Posvetovalnica za srce, Dalmatinova 10, Ljubljana, v času uradnih ur (ponedeljek, torek, četrtek, petek od 9.00 do 12.00 in sreda od 11.00 do 15.00)

Kako na meritev in posvet?

Obvezno naročanje:

  • telefon: 01 234 75 55 ponedeljek in petek med 8.30 in 9.00 ; sreda med 14.00 in 14.30

Meritve in svetovanje je omogočilo podjetje Novartis v sodelovanju z Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije.