Mesec srčnega popuščanja – brezplačne meritve in osveščanje o bolezni srčnega popuščanja

MESEC SRČNEGA POPUŠČANJA – MESEC BREZPLAČNIH MERITEV KRVNEGA TLAKA, SRČNEGA UTRIPA, SATURACIJE, SNEMANJE EKG in OZAVEŠČANJE O BOLEZNI »SRČNO POPUŠČANJE«

  • Kdaj? Od 9. 5. 2022 do 10. 6. 2022
  • Kje? Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Posvetovalnica za srce, Dalmatinova 10, Ljubljana, v času uradnih ur (ponedeljek, torek, četrtek, petek od 9.00 do 12.00 in sreda od 11.00 do 15.00)
  • Kako na meritev in posvet?

OBVEZNO NAROČANJE

ponedeljek in petek med 8.30 in 9.00 ; sreda med 14.00 in 14.30

  • Kaj je srčno popuščanje?

Bolezen srčno popuščanje je dolgotrajen proces, včasih pa se lahko pojavi zelo na hitro. Srčno popuščanje nastane zaradi poškodbe srčne mišice ob infarktu ali vnetju in pomeni, da srce ne zmore dovolj učinkovito prečrpati vse krvi, ki jo telo potrebuje. Srce krvi ne poganja pravilno, saj se ne zmore ustrezno polniti ali prazniti. V telesu se zato nabira tekočina, kar opazimo kot otekanje stopal, gležnjev, nog, trebuha in tudi kot zadihanost, saj se tekočina nabira tudi v pljučih.

  • Brezplačne meritve in svetovanja: Krvni tlak, srčni utrip, saturacija, EKG, posvet glede nastanka, preventive in zdravljenja bolezni ter brošura »Ali moje srce popušča

Meritve in svetovanje v času meseca srčnega popuščanja je omogočilo podjetje Boehringer Ingelheim, v sodelovanju z Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije.

Hkrati vas vabimo, na ogled novinarske konference, ki bo 9. maja 2022. Več o konferenci izveste na tej spletni strani