Koncert v počastitev 25 letnice delovanja Društva za srce

V petek, 13. maja smo v SNG Opera in balet s slavnostnim koncertom obeležili 25 letnico delovanja Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije.

Koncert smo soorganizirali v partnerstvu s Cerkvijo Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Nastopila sta dva znana ameriška umetnika. Pianist Paul Cardall je že lani jeseni navdušil naše občinstvo in obljubil, da se bo vrnil. In se je vrnil. Paul Cardall se je rodil s hudo prirojeno srčno napako, že nekaj let  živi in ustvarja s presajenim srcem, njegova žena, s katero imata dva otroka, pa je slovenskih korenin. Nastopil je tudi eden največjih zvezdnikov »Ameriškega idola« mladi pevec David Archuleta.

Zapela je tudi Flora Ema Lotrič. Na oder je stopila tudi mlada Neja Zrimšek Žiger, ki je pokazala, da tisti, ki so se rodili s telesnimi okvarami, zmorejo veliko. Rabijo pa posebno družbeno skrb in pomoč. In v pomoč jim bo tudi Ustanova srček Bimbam. Fundacija, ki jo je ustanovilo Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije bo pomagala predvsem otrokom, ki se zdravijo v slovenskih bolnišnicah izven kraja svojega bivališča. Ko je otrok hudo bolan, ko mora v bolnišnico, ko se zdravniki borijo za njegovo zdravje ali celo življenje, je še kako pomembno, da so starši v njihovi neposredni bližini. Fundacija želi lajšati njihove stiske. Trkala pa bo na vest odločevalcev, da bomo v Sloveniji izboljšali skrb za bolne otroke in otroke s posebnimi potrebami, ki so zelo pogosto odrinjeni na rob in pozabljeni od družbe. To zmoremo, otroci si to zaslužijo in družba bo z reševanjem njihovih težav samo pridobivala.

Prisrčna hvala za čudovit večer vsem nastopajočim in vsem, ki so sodelovali pri pripravi tega dogodka.

cardall archuleta

cardall archuleta2

 

 

 

cardall archuleta10 cardall archuleta11 cardall archuleta12 cardall archuleta13 cardall archuleta14 cardall archuleta15

cardall archuleta3 cardall archuleta4 cardall archuleta5 cardall archuleta6 cardall archuleta7

cardall archuleta9 cardall archuleta8