Karton zdravja

Besedilo in fotografije: Jasna J. Petrovčič, vodja Posvetovalnice za srce

V soboto, 14.9.2019 je bilo v športnem parku Kodeljevo zelo pestro in zanimivo, saj je potek Karton zdravja, ki ga je organiziral Zavod zdrave arterije v skupnem sodelovanju z Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije. To je bil prvi dogodek, ki je povezoval meritve telesne pripravljenosti in meritve gleženjskega indeksa.

Dogodka se je udeležilo preko dvesto ljudi, ki so na šestih postajah v telovadnici izmerili svojo telesno pripravljenost (program, primeren za različne starostne skupine) ter opravili meritev gleženjskega indeksa, ki pokaže prehodnost arterij na nogah. Sledilo je svetovanje s strani diplomirane medicinske sestre o dobljenem izvidu gleženjskega indeksa. Po opravljenem testiranju so se udeleženci pridružili zdravniku v predavalnici in se z njim osebno pogovorili.

Dogodek ocenjujemo za zelo uspešen in želimo z njim nadaljevati.

Zahvaljujemo se tudi vsem podpornikom dogodka, in sicer podjetju Bayer ter Lekarni Ljubljana, podjetju Dana za brezplačne plastenke vode in degustacije novih izdelkov, podjetju Sanolabor za brisačke ter podjetju Tosama za sete prve pomoči. Prav tako velika hvala Šoli zdravja za koreografijo in vodenje ogrevanja ter študentom iz projekta Misli na srce Medicinske fakultete v Ljubljani.

Nekaj utrinkov z dogodka:

Zdravstvenovzgojno gradivo – v znanju je moč!
Meritve gleženjskega indeksa
Posvet z zdravnikom po opravljenih meritvah
Testiranje vaj na poligonu