»Kako kronični bolniki krojijo svoje zdravje?« – V ŽIVO, 11. junija 2020, ob 13. uri

V spletnem pogovoru »Kako kronični bolniki krojijo svoje zdravje?« bomo spregovorili o pomenu aktivnega in dobro obveščenega bolnika za zdravje, o virih informacij za bolnike, o pomenu zagotovitve podpornega sistema za bolnike ter kako zaščititi bolnike pred napačnimi informacijami.

STAklub Slovenske tiskovne agencije v sodelovanju z Mrežo NVO 25×25 pripravlja spletni pogovor z naslovom “Kako kronični bolniki krojijo svoje zdravje?”, ki bo v četrtek, 11. junija 2020, ob 13. uri.

Trendi v svetu kažejo, da želijo biti pacienti bolj informirani in so postali aktiven partner v zdravstvenem sistemu. Kako pa je v Sloveniji? Spregovorili bomo o pomenu aktivnega in dobro obveščenega bolnika za zdravje, o virih informacij za bolnike, o pomenu zagotovitve podpornega sistema za bolnike ter kako zaščititi bolnike pred napačnimi informacijami.

Razpravo bomo prenašali v živo na spletni strani, sklepni del pogovora pa bo namenjen tudi novinarskim vprašanjem, ki jih lahko pred ali med pogovorom pošljete na e-poštni naslov [email protected].

V pogovoru bodo sodelovali:

  • dr. Vesna Koblar, strokovna direktorica raPHARM, d.o.o.,
  • Romana Rotdajč, dr.med., spec. int., Splošna bolnišnica Murska Sobota,
  • bolnica z osebno izkušnjo,
  • prim. Matija Cevc, dr. med., predsednik IO Mreže NVO 25×25 in predsednik Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije.