Kaj je Akcijski načrt za AF?

Program je bil ustanovljen za pomoč osebam z atrijsko fibrilacijo (običajno imenovano AF) in njihovim prijateljem ter družinskim članom, da bi bolje razumeli, kako obvladovati AF in tveganje za možgansko kap, povezano z AF. Zagotavlja orodja in informacije za izboljšanje komunikacije med bolniki in zdravniki. Raziskave kažejo, da bolniki in zdravniki pogosto ne razmišljajo o tem, kako lahko ta bolezen in preprečevanje možganske kapi povezane z AF, vplivata na kakovost življenja posameznika. Zato so se pri razvoju Akcijskega načrta za AF združili vodilni strokovnjaki in se naslonili na znanstveno raziskavo, da bi odkrili, kateri dejavniki v življenjskem slogu lahko vplivajo na posameznike, ki živijo z AF. Poimenovali so jih dejavniki, ki vplivajo na kakovost življenja. Program bo zagotavljal informacije in orodja, ki vam bodo v pomoč in vas bodo naučili, kako ustrezno živeti z AF. Ker ima vsak svoje izkušnje, bo vaša “pot z AF” samo vaša.

akcijski-nacrt-zapiski

Cilj tega programa je:

  • Posameznikom, ki živijo z AF, zagotoviti informacije o AF in tveganju za možgansko kap, povezano z AF, ter jim pomagati prepoznati, kako lahko bolje obvladujejo svojo bolezen in katero zdravljenje za preprečevanje možganske kapi, povezane z AF, je najboljše za njihov način življenja.
  • Pomagati zdravnikom bolje razumeti bolnika in kaj pomeni živeti z AF ter zagotoviti izboljšanje dialoga med bolnikom in zdravnikom o bolezni.
  • Podpora posameznikom, katerih družinski člani ali prijatelji imajo AF, da bi razumeli bolezen in z njo povezano tveganje za možgansko kap, ter kako jim pomagati, da bi bolezen čim bolje obvladovali.

Preberite več o AF in izberite vprašanje iz seznama na desni strani.