Junijski pohod od Loke do Radeč

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije – podružnica Posavje

vabi na

pohod od Loke do Radeč

ki bo dne, 10. junija 2023   

Za prevoz bomo uporabili vlak. Pohod vodi: Vintar Franc.

Odhod vlaka iz ŽP Dobova  ob 7.10. uri

  • ŽP  Brežice ob 7. 15. uri
  • ŽP Krško ob 7. 22. uri
  • ŽP Brestanica ob 7. 26. uri 
  • ŽP Sevnica ob 7. 38. uri

Prihod  na ŽP Loka ob 7.50. Planiran povratek iz ŽP Radeče je ob 12.04 ali ob 14.06.

Izbrali smo bolj zgodnjo uro odhoda vlaka, da ne bomo hodili po vročini. Pohoda se lahko udeležite vsi, ki lahko 2 uri hodite po ravnini, saj večjih vzpetin ne bo. Preverite ali uredite si brezplačno železniško vozovnico ali pa kupite povratno karto.

Pešačili bomo od postaje Loka do starega jeklenega mostu in po njem v Radeče. Pot je makadamska in urejena z lepimi pogledi na Savo. Ob Savi je razporejenih 160 mest za ribolov s klopmi in obvestilnimi tablami in na drugi strani so pogledi na lepo obdelana polja.

Med potjo se bomo ustavili in pomalicali iz nahrbtnika in se na koncu oglasili še pri »Splavarju« ali spili kaj na železniški postaji Radeče. Možen je tudi sproten dogovor o izkoristku časa do odhoda vlaka.

Glede na pričakovano vreme se primerno obujte in oblecite. Pohod bo v vsakem vremenu.

Čimprej, oziroma do torka zvečer (6. 6. 2023) pred  datumom odhoda, prijavite udeležbo na  tel. 041 763 012 Černelič  Franc ali s SMS sporočilom,  oziroma na mail: [email protected]. Prijave potrebujemo za organizacijo pohoda.

Zdravstveno preventivni pohod je brezplačen. Drugih stroškov ni.

S prijavo na pohod udeleženec potrdi, da sprejema zahtevnost pohoda, ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na pohodu.

Prav prijazno vabljeni!

Vir slike: Wikipedia.org