Januarski pohod po Sežani s člani podružnice Posavje

Še enkrat voščimo vsem članom že začeto, zdravo in veselja polno leto 2024.

POHOD: Vabimo člane Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije podružnica Posavje na januarski pohod po Sežani v soboto, 20. januarja 2024 .

Imejte pri sebi tudi uradni dokument. V primeru lepega vremena, bomo prestopili tudi na italijansko stran meje.

Pohod vodi: Vinko Strmecki

Odhod avtobusa iz  AP Krško ob 7. uri, AP Brežice ob 7.20. uri, AP Krška vas ob 7. 25, AP Cerklje ob Krki 7. 30, AP Veliko Mraševo ob 7. 35, AP Križaj ob 7. 40. uri. Ura vstopa na vmesnih postajah je približna, zato pridite nekoliko prej. Predviden prihod v Sežano bo približno ob 10.30. uri in odhod domov po dogovoru vendar najkasneje ob 15.30. uri.

Tokratna pot nas zopet vodi na Kras. Običajno je ta del Slovenije, kljub zimi obsijan s soncem. Bele skale in nizko rastje je zanimivo, saj tega pri nas ni. V Sežani nas bodo sprejeli in popeljali po kraški pokrajini. Pot bo trajal uro in pol, do dve uri in bo lahka. Glede na zatečene vremenske razmere v Sežani bomo pač prilagodili naš pohod. Na razpolago bo tudi čas za prehrano v lokalu, če boste to želeli. Mislim, da bo dan zanimiv in vreden stroška prevoza. To bo tudi prvo po novoletno srečanje vsaj dela članov društva.

Prosimo, da seznanite znance s predvidenim pohodom, ker se lahko zgodi, da kdo spregleda pošto ali je ne dobi. Predvsem preverite ali so vaši računalniki prezasedeni z ne izbrisano  pošto.

Glede na pričakovano vreme se primerno obujte in oblecite. Računajte tudi na možno burjo. Malica iz nahrbtnika ali v gostišču.

Čim prej, oziroma do srede zvečer pred  datumom odhoda, prijavite udeležbo na  tel.

041 763 012 Černelič Franc ali s SMS sporočilom,  oziroma na mail: [email protected]. Prijave potrebujemo za organizacijo pohoda. PROSTORA BO ZA 50 ČLANOV.

Na avtobusu bomo zbirali prostovoljne prispevke za prevoz v znesku 20 €

S prihodom na pohod udeleženec potrdi, da sprejema zahtevnost pohoda, ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na pohodu.

Prijazno vabljeni!

Ana Kalin.

Foto: Botanični vrt ob vili Mirasasso, vir slike: Občina Sežana