Dobre volje na XIII. kolesarsko pohodniško prireditev Za srce

Z dobro voljo smo kolesarili za zdravo srce

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije – Podružnica Ljubljana je v soboto 3. junija 2006 priredilo tradicionalno, že XIII. kolesarsko -pohodniško prireditev ZA SRCE. Prireditev je športno preventivnega pomena in je namenjena telesni dejavnosti kot enemu glavnih dejavnikov za zdravje srca in ožilja.

Oblačno jutro je občasno grozilo z dežjem, a vreme nas je kmalu po startu za kratek čas razveselilo celo s soncem in nato z malo nižjo temperaturo kot smo je vajeni v začetku junija, zdržalo do konca.

Na startu se je javilo skoraj 200 udeležencev. Med njimi je bilo veliko družin, šolskih skupin in tudi starejših, zvestih udeležencev. Najstarejša, 86 letna udeleženka se naše prireditve udeleži vsako leto in ni manjkala tudi na letošnji prireditvi.

Kdor je želel, si je dal izmeriti krvni tlak in srčni utrip. Naše ekipe so bile vedno na razpolago tudi z dajanjem informacij o zdravem načinu življenja, ponudile so jim brezplačne zgibanke in brošure.

Kolesarska proga je potekala od OŠ Vrhovci v Ljubljani do Pograjskega doma v Polhovem Gradcu (17 km), nato pa peš od Pograjskega doma mimo zaselka Setnica do cerkvice Svete Uršule, čemur je sledil povratek s kolesi do OŠ Vrhovci.

Ko so se okoli 12.30 ure vsi kolesarji vrnili do OŠ Vrhovci, jih je tam že čakalo okrepčilo – okusna topla malica, pripravljena v šolski kuhinji. Ob tem se zahvaljujemo podjetju Pivka perutninarstvo za meso in podjetju Eta Kamnik za zelenjavo, saj smo oboje uporabili pri pripravi dobre piščančje obare.

Udeležence smo na koncu prireditve razveselili še z žrebanjem praktičnih nagrad, ki sta jih v veliki večini prispevali podjetji Unilever in Medex.

Društvo za zdravje srca in ožilja – podružnica Ljubljana je zahvaljuje tudi Mestni občini Ljubljana za sofinanciranje prireditve, na osnovi sredstev pridobljenih preko Javnega razpisa za sofinanciranje programov in /ali projektov MOL za leto 2006.