Člani Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije v Krki

 

Člani Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije v Krki     

 

Novo mesto, 9. junij 2006 – Člani Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije se bodo 10. junija mudili v Krki na osrednji lokaciji v Novem mestu, kjer  si bodo ogledali del farmacevtskega proizvodnega procesa. 

 

Krka je član Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije že od vsega začetka, saj je tudi njen soustanovitelj.

V Krki podpirajo številne aktivnosti društva. Z njeno pomočjo društvo izdaja različne publikacije in organizira številna izobraževalna srečanja za člane. Že več let  je Krka tudi  generalni sponzor kulturne prireditve, ki jo društvo prireja enkrat na leto za člane in prijatelje društva. Letos je tudi generalni sponzor Svetovnega dneva srca. Dvema podružnicama društva, Društvu za zdravje srca in ožilja Maribor in Podravje ter Društvu za zdravje srca in ožilja Dolenjske in Bele Krajine, smo podarili tudi vsaki po en defibrilator, napravo, ki lahko ob zastoju srca prekine življenjsko nevarne motnje srčnega ritma.

Krka podpira in tudi organizira strokovna srečanja, kjer imajo člani društva priložnost spoznati njene izdelke. Ob 15-letnici delovanja društva pa si bodo člani ogledali njeno proizvodnjo  v Novem mestu.