Arboretum Volčji Potok, Društvo za srce in KD Group uspešni pri izvedbi dobrodelnega koncerta

Arboretum Volčji Potok je v petek, 17.6. zvečer, zopet zažarel v soju glasbe in dobrodelnosti.

Bolezni srca in ožilja ter možganska kap so najpogostejši ubijalci žensk.Bolezni srca in ožilja zelo ogrožajo zdravje žensk, saj je vsaka druga smrt žensk posledica teh bolezni. Zato Svetovna zveza za srce (WHF) vodi akcijo Go Red for Women, ki smo jo v Sloveniji poimenovali »Obleci me v rdeče«. Nosilec aktivnosti pri nas je Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije kot nevladna humanitarna organizacija civilne družbe.

Osnovno sporočilo akcije Obleci me v rdeče je, da lahko veliko bolezni srca in ožilja preprečimo sami ali jih vsaj premaknemo v čim kasnejše življenjsko obdobje.

Osnovni cilj akcije je prepričati čim več žensk, da same bolj aktivno skrbijo za zdravje svojega srca. Pri tem jim bo pomagalo Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, ki vabi na preventivne akcije: v posvetovalnice za srce po koristne zdravstvene in preventivne informacije, na meritve krvnega tlaka, holesterola, trigliceridov, HDL, LDL in sladkorja v krvi, na EKG, na spletne strani in k branju revije Za srce. Postanite član Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije, skupaj bomo uspešnejši v boju proti boleznim srca in ožilja.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije:
Naslov: Cigaletova 9, 1000 Ljubljana
Tel.: 01 234 75 50
Faks: 01 234 75 54
E – naslov: [email protected]
Spletna stran: www.zasrce.si
Posebna spletna stran: www.zenskosrce.si

V zadnjih letih si ekipa Arboretuma želi pritegniti veliko raznolikih skupin obiskovalcev, zato se krog ponudbe širi iz izobraževalnih dejavnosti tudi na aktivno preživljanje prostega časa znotraj parka. V Arboretum tako zahajajo sprehajalci, ki si želijo mirnega sprehoda v urejenem parku, mlade družine obiščejo naše prekrasno otroško igrišče, spet drugi obiščejo razstave, delavnice in strokovne predstavitve; veseli pa nas, da se nam v zadnjih dveh letih lahko pridružijo tudi glasbeni sladokusci, ki nas obiščejo na koncertih.

Arboretum Volčji Potok s svojim prekrasnim ambientom namreč kar kliče po organizaciji tovrstnih dogodkov. Tako smo v lanskem letu izpeljali dva koncerta na prostem, ki sta bila odlično sprejeta pri publiki. Prvi koncert je bil zmes klasike in rocka – Orkester Slovenske filharmonije z gostom Tonyjem Cetinskim nam je pričaral pridih dobrega starega rocka – tu so bile skladbe Queenov, Pink Floydov, U2-jev itd. Jesenski koncert pa sta zaznamovala harmonija glasov in balet.

Perpetuum Jazzile je ogrel jesenski večer, vzdušje pa je s svojim pravljičnem nastopom zaključilo Društvo baletnih umetnikov.

Tretji v nizu koncertov pod skupnim imenom ‘Koncerti v Arboretumu’, je na čarobni prostor prostranega travnika privabil nepregledno množico glasbenih sladokuscev. Pod taktirko Patrika Grebla so Arboretum napolnili zvoki Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, katerim so se pridružili izjemni glasovi Eroike, Nuše Derende, Darje Švajger  in Alenke Gotar.

Arboretum je 2 EUR od vsake prodane vstopnice namenil akciji Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije ‘Obleci me v rdeče’, ki poteka v okviru mednarodne akcije Go red for Women in predstavlja kampanjo za zdravje srca žensk. Na svetu vsako leto namreč umre 9,1 milijona žensk zaradi bolezni srca. Cilj akcije je prepričati čim več žensk, da začnejo aktivneje skrbeti za zdravje svojega srca. Akciji so se v vlogi ambasadork med drugim pridružile tudi Miša Molk, Ula Furlan, Manca Košir, Ladeja Godina Košir, Janja Pušl, Nika Kljun, Katarina Čas in Nataša Pirc Musar.

V uri in pol glasbene ekstaze je pester koncertni program poskrbel za vse glasbene okuse in postregel z naslednjimi melodijami; CURTAIN UP!, MY HEART BELONGS TO DADDY, MOLITEV , YO SOY MARIA, MLADE OČI, ENERGY – PRVIČ IN ZADNJIČ – NOE NOE, HABANERA, O MIO BABBINO CARO, CVET Z JUGA, FELIZ, ZATE & LAHKO NOČ PIRAN, NOCOJ PA OH NOCOJ & NE ORI NE SEJAJ, GRANADA, HIGHLIGHTS FROM JURASSIC PARK, OVER THE RAINBOW, NI MI ŽAL, ALL BY MYSELF, ŠE TISOČ LET, LASTOVKA, NAMESTO KOGA ROŽA CVETI, SOLINAR, NESSUN DORMA in DAN LJUBEZNI.

Glavni partner dobrodelnega koncerta, Skupina KD Group je preko svoje ustanove KD Fundacija akciji Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije ‘Obleci me v rdeče’, podarila donacijo v višini 5.000,00 EUR.