NOVO – IZŠEL JE MEDICINSKI SLOVAR NA SPLETU (MF in Lek)

Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani je v sodelovanju s farmacevtsko družbo Lek, članom skupine Sandoz, pripravila elektronsko različico IV. izdaje Slovenskega medicinskega e-slovarja, ki je prvi tovrstni slovar v Sloveniji na voljo prek spleta. Več si preberite na spletni strani:

http://www.lek.si/medicinski-slovar/

IZŠEL JE SLOVENSKI MEDICINSKI E-SLOVAR

Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani je v sodelovanju s farmacevtsko družbo Lek, članom skupine Sandoz, pripravila elektronsko različico IV. Izdaje Slovenskega medicinskega e-slovarja, ki je prvi tovrstni slovar v Sloveniji na voljo prek spleta.

 

V imenu Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije, nevladne humanitarne organizacije s poslanstvom preprečevati bolezni srca in ožilja, je spregovoril Franc Zalar: »Za naše društvo je znanje eno najpomembnejših orodij za uresničevanje ciljev. Danes  se ljudje v Sloveniji že veliko bolj zavedajo tveganj za nastanek bolezni srca in ožilja, tudi njihovo poznavanje strokovnih izrazov je boljše kot pred leti. Z medicinskim e-slovarjem na spletu pa smo dobili nove možnosti za  zajemanje prepotrebnega znanja.  Čestitamo vsem, ki so se odločili za tako izdajo, in vsem, ki so kakorkoli prispevali, da smo dobili ta slovar. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije bo s to pridobitvijo še mnogo lažje uresničevalo svoje poslanstvo.«

 

V Društvu smo pred leti ob pomoči Leka, člana skupine Sandoz, že izdali Slovarček kardioloških izrazov, s čimer smo vsaj simbolično pokazali, da se zavedamo pomena znanja.

 

Do slovarja lahko dostopate tudi preko spletne strani Društva www.zasrce.si, s klikom na Uporabne povezave.