Revija za srce, december 2000

Revija ZA SRCE
Letnik IX, številka 7
December 2000
Vlado Žlajpah 2001 – Direktor Društva v uvodniku predstavlja dosežke iz leta, ki se izteka, ter najpomembnejša dogajanja v prihodnjih dvanajstih mesecih.
Daša Moravec Berger Epidemiologija bolezni srca in ožilja v svetu in pri nas – Sodelavka Inštituta za varovanje zdravja razlaga epidemiološke raziskave v zvezi z boleznimi srca in ožilja in ugotovi, da so v Sloveniji še osnovni vzrok smrti pri vsaj 40 odstotkih umrlih.
Aljoša Danieli Optimizem za zdravje Z optimizmom lahko premagujemo posledice modernega življenje, kot so depresija, tesnoba in obup, piše psihiater, s splošnim navodilom, kako postati optimist, pa žal ne more postreči…
Boris Cibic Cepljenje proti gripi prav vsako jesen Iz aktualnega članka z zgovornim naslovom se lahko naučimo tudi to, da je gledanje na gripo kot na nepomembno bolezen popolnoma zgrešeno…
Aleš Blinc Kolumna je moja tedenska ambulanta v časopisu – Pogovor s prof. dr. Dušanom Kebrom, dr. med…
Bernarda Pinter Topla dlan za srečo – Tokratna Srčika je novoletno ubrana, saj prinaša prijazna prednovoletna sporočilca osnovnošolcev….
Maruša Voh Drsanje – šport za vse generacije – V prispevku so odgovori na tale vprašanja: kakšna je primerna oprema za drsalca, kje lahko drsamo in katere organe krepimo s to vadbo.
Janez Pustovrh Vadba rekreativnih smučarjev tekačev pred zimo Daljši spis o pomenu in načinu tovrstne vadbe…
Stanislav Pinter Izletniško srce Zimski izlet na Goro Oljko…
Maruša Pavčič Praznična miza in zdravje Nekaj receptov, kako pripraviti slavnosten obed in hkrati upoštevati priporočila za zdravo prehrano…
Novo na knjižnem trgu – Recenzije knjig: Lepota gibanja tudi za zdravje; Holesterol – slikovna kuharica; Eno življenje je premalo – spomini in nasveti železnega zdravnika.
Aleš Blinc Novice o zdravju…
Nataša Jan Društvene novice…
Boris Cibic Slovarček – Pomagamo vam iz zadrege