Dogodki Društva za srce in njenih podružnic ob Svetovnem dnevu srca

Redno spremljajte posodobitev programa dogodkov društva in

njenih podružnic ob Svetovnem dnevu srca.

DRUŠTVO ZA ZDRAVJE SRCA IN OŽILJA SLOVENIJE

OSREDNJA PRIREDITEV, v četrtek, 28. 9. od 10. do 13. ure na Prešernovem trgu v Ljubljani

Promocija skrbi za zdravje, zdravega načina življenja bo tudi letošnje vodilo aktivnosti ob svetovnem dnevu srca, še posebej ob priložnosti OSREDNJE PRIREDITVE v Ljubljani, v četrtek, 28.9. od 10. do 13. ure, na Prešernovem trgu, na dan pred svetovnim dnevom srca: Na Prešernovem trgu bodo stojnice z mnogimi koristnimi zdravstveno – informativnimi gradivi, ki jih boste lahko vzeli s seboj in v miru prebrali, medicinska ekipa Društva za srce vam bo svetovala, izmerila vsebnost trigliceridov in sladkorja v krvi, krvni tlak z atrijsko fibrilacijo, srčni utrip, saturacijo in druge. Na trgu bo potekal tudi hodeči nogomet. Prireditev bo okoli 11. ure obiskal tudi župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković.

V noči iz 28. na 29. september bo ob svetovnem dnevu srca simbolično, rdeče osvetljeno Tromostovje.


PODRUŽNICA ZA GORENJSKO

Gorenjska podružnica za zdravje srca in ožilja vas ob Svetovnem dnevu srca vabi na srečanje v Gozd Martuljek, ki bo v soboto, 30. septembra 2023. Avtobus bo izpred Sloge v Kranju odpeljal ob 9. uri. Srečanje v hotelu Špik pa se začne ob 10. uri, kosilo bo ob 13.uri. Na srečanju bomo merili najpogostejše dejavnike tveganja in mišično moč rok, lahko pa se boste odločili tudi za kopanje v bazenu. Cena, ki vključuje avtobusni prevoz, kosilo in 3-urno kopanje,  je za nečlane 30, za člane Društva za zdravje srca in ožilja pa 20 evrov. Prijave za srečanje do srede, 27.septembra 2023, zbira Inge Sajovic na telefonski številki 041 307 163. Pridružite se nam!


PODRUŽNICA ZA KRAS

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije – Podružnica za Kras v  soboto, 30. septembra 2023 organizira tradicionalni pohod na Stari Tabor pri Lokvi in ogled jame Vilenice s predhodnimi meritvami in druženjem pred jamo Vilenico. Brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja v krvi, EKG in gleženjskega indeksa bodo od 8. do 10 ure. Od 10. do 12. ure bo voden pohod na Stari Tabor. Ob 12.30 uri bo  možen tudi ogled jame Vilence. Informacije na : 031 335 578 ali 051204 278 vsak dan po 17 uri.


PODRUŽNICA ZA DOLENJSKO IN BELO KRAJINO NOVO MESTO

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto bo ob letošnjem Svetovnem dnevu srca prejela certifikat Srcu prijazna knjižnica. Ob tej priložnosti bo v četrtek, 28. septembra 2023, potekalo celodnevno dogajanje v prostorih Knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu, pri katerem sodelujemo tudi Podružnica za Dolenjsko in Belo krajino. Dogodek, poimenovan »Utrip – za boljše zdravje srca in ožilja«, bo potekal takole:

  • 9:00: Pohod po Machovi učni poti. Organizator: Društvo za zdravje srca in ožilja, Podružnica za Dolenjsko in Belo krajino Novo mesto. Zbirno mesto: parkirišče pri Amigo baru na Malem Slatniku.
  • 8:00 do 10:00 ter od 15.00 do 17:00 Meritve, prva pomoč in pravilna uporaba defibrilatorja. Možnost preizkusa v postopku prve pomoči ob srčnem zastoju in pravilni uporabi defibrilatorja, nudenju prve pomoči ob različnih poškodbah, meritve krvnega sladkorja in krvnega tlaka. V atriju knjižnice si bo mogoče ogledati tudi posnetek predavanja prim. Matije Cevca, dr. med, z naslovom Kako skrbimo za zdravje srca in žil.

18.00: okrogla miza UTRIP in prevzem certifikata Srcu prijazna knjižnica

Z gosti Davidom Beletom, dr. med., specialistom interne medicine Splošne bolnišnice Novo mesto, Andražem Ogorevcem iz podjetja iHELP, d. o. o., in Marjanom Mengerjem, ki bo z obiskovalci delil lastno izkušnjo z infarktom, se bomo pogovarjali o srčno-žilnih boleznih ter ustrezni preventivi, knjižnici pa bo podeljen tudi certifikat Srcu prijazna knjižnica. Pogovor z gosti bo povezovala Carmen L. Oven.


DRUŠTVO ZA ZDRAVJE SRCA IN OŽILJA ZA MARIBOR IN PODRAVJE

Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje vas vabi na osrednjo prireditev ob »Svetovnem dnevu srca«, ki bo v soboto, 30. septembra 2023 od 9. do 12. ure v avli nakupovalnega centra SUPERNOVA, Cesta Proleterskih brigad 100, Maribor. Ob tej priliki bo zdravstveno osebje izvajalo brezplačne meritve dejavnikov tveganja možgansko žilnih in srčno žilnih bolezni, ultrazvočni pregled vratnih žil, meritve gleženjskega indeksa in motenj srčnega ritma s priročnim EKG aparatom. Pokroviteljstvo nad prireditvijo je prevzel Nakupovalni center SUPERNOVA Maribor.«


Preberite še: