Namenite del dohodnine Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije – nič vas ne stane

E3CC5922-1CE7-11E2-833E-E7A465B94067

Bi odstopili 0,5 % dohodnine Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije?

Zakon o dohodnini določa, da lahko zavezanci za dohodnino kadar koli v letu zahtevajo, da se do 0,5 odstotka dohodnine nameni enemu ali več upravičencem s seznama v Uredbi o namenitvi dela dohodnine za donacije. Med njimi je tudi Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije. Vlada je namreč leta 2007 sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije, ki omogoča, da davčni zavezanci del dohodnine, namesto v proračun, namenijo za delovanje organizacij, ki se na nepridobiten način ukvarjajo s splošno koristnimi dejavnostmi.

Del dohodnine tako namesto državnemu proračunu namenite izbrani-m organizaciji-am. Svojo odločitev o tem sporočite Davčni upravi RS. Zahteva za nakazilo dohodnine določeni organizaciji velja, dokler DURS-u ne sporočite nove zahteve (organizacije) ali preklica prvotno izbrane.

Vašo odločitev oz. podatke za nakazilo dela dohodnine lahko sporočite na več načinov:

1. Natisnite pdf obrazec s podatki Društva za srce

2. Izpolnite obrazec na spletni strani eDavki

2. Natisnite obrazec ga izpolnite, nato odnesite ali pošljite na pristojni davčni urad (naslovi in uradne ure DU).
 

Če boste za prejemnika donacije izbrali Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, tu navajamo potrebne podatke: naziv upravičenca je Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, davčna številka pa je 87636484. V pdf obrazcu so ti podatki že izpolnjeni. 

 

Za podporo se Vam zahvaljujemo.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije