Aktivnosti ob Evropskem dnevu osveščanja o možganski kapi

Ob Evropskem dnevu osveščanja o možganski kapi bo Društvo za zdravje srca in ožilja pripravilo osrednjo prireditev na Prešernovem trgu.

V torek, 9. maja od 10.00 do 13.00: Na trgu bodo stojnice, z različnimi zdravstveno – informativnimi gradivi, tu se bodo z dejavnostjo predstavila različna društva, ki delujejo na področju zdravja. Medicinska ekipa bo svetovala in izvajala zdravstveno – preventivne meritve kot so krvni tlak z atrijsko fibrilacijo, srčni utrip, trigliceridi in sladkor v krvi.

Združenje bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo bo tega dne pripravilo Pohod bolnikov po možganski kapi od parka Tivoli do Prešernovega trga.

Prijavljeno je 220 bolnikov iz vse Slovenije. Start pohoda bo v torek, 9. maja ob 11. uri v parku Tivoli na parkirišču nasproti hale Union. Pohodniki bodo pot pričeli po Jakopičevem drevoredu in park Tivoli zapustili skozi podhod pod železniško progo, nato pa po Prešernovi, Cankarjevi in Čopovi ulici prispeli na Prešernov trg okoli 12. ure.

Na osrednji prireditev se bo predstavila pevska skupina kluba CVB Ljubljana,  recitirala bo članica Združenja bolnikov s CVB – Tatjana Rotar, kot solistka bo nastopila članica pevske skupine kluba CVB Ptuj Marija Junger. 

Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite na pohodu in začutite posebno vzdušje, voljo, ponos in nepopustljivost bolnikov in njihovih svojcev. Vsak izmed njih ima svojo zgodbo in radi vam bodo odprli srce.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije se za pomoč zahvaljuje sponzorjem akcije:

Preberite še: