VSESLOVENSKO SREČANJE ČLANOV DRUŠTVA ZA SRCE

VABILO

Vabljeni na vseslovensko srečanje članic in članov Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije. Letos se bomo družili v soboto, 7. oktobra 2023 v Brežicah.

7. oktober 2023

BREŽICE

Rezervirajte si ta dan. Prireditev bo v vsakem vremenu. Predstavili vam bomo lokalne znamenitosti, omogočili zanimiv pohod ob Savi, pripravili topel obrok s pijačo, omogočili zabavo in proslavili Svetovni dan srca.

PROGRAM VSESLOVENSKEGA SREČANJA ČLANOV DRUŠTVA ZA ZDRAVJE SRCA IN OŽILJA

Dne, 7. oktobra 2023 na dvorišču Posavskega muzeja Brežice.

Prihod od 11. do 12. ure.  V primeru organiziranega avtobusnega prevoza iz vašega kraja, lahko avtobus pripelje do muzeja in gre nato parkirati na dodeljeno lokacijo. Prav tako boste na isti lokaciji vstopili nanj, ko se boste odločili za odhod. Parkiranje osebnih vozil je možno v okolici avtobusne postaje Brežice in parkirišču ob pokopališču Brežice.

Če nameravate v Brežice z vlakom, dopoldan pelje avtobus iz ŽP Brežice 8.58 uri v mesto samo do  AP 9.04 uri (če imate upokojensko kartico za brezplačne prevoze velja) in presedete ob 9.20 na mestni avtobus do Občine Brežice (plačilo 0.50€), tu izstopite in na križišču zavijete levo proti gradu Brežice (cca 200m), naslednji avtobus pelje iz ŽP ob 11.50 skozi mesto direktno do Občine Brežice. Popoldan pa pelje iz AP do ŽP zadnji avtobus ob 14.40, potem pa žal avtobusi ne vozijo več.

Do 12. ure si lahko na dvorišču Posavskega muzeja ogledate sejem rokodelstva v  Posavju. Po prihodu se lahko sprehodite po Brežicah, si ogledate v eni uri multimedijsko in dejansko prezentacijo vodovodnega stolpa –  vstopnina 7€ ali postavitve v muzeju – vstopnina 3€. Če si ogledate oboje je enotna vstopnina 8€.

Vodni stolp.

Vsaka skupina bo sprejeta ob vhodu v muzej in seznanjena z mesti za odhod na pohod ali na skupinski ogled muzeja. Dobimo se pri Posavskem muzeju, pohod pa bomo začeli ob 12. uri, 12.15. in 12.30. uri in  bo potekal čez oba jeklena mostova, nato ob elektrarni po nasipu in nazaj ob gradu Brežice na grajsko dvorišče.

Za topel obrok boste prejeli informacijo, v katerem terminu bo za vas deljena hrana, ki bo izvedena v treh terminskih sklopih od 14. do 15.30 ure.

Od 15. ure do 16. ure boste lahko zaplesali ali spremljali kulturne predstavitve izvajalcev iz Posavja. Sodelavci projekta Do.IT vam bodo predstavili zdravo prehrano, kako izbrati živila, ki imajo zdravju koristno hranilno sestavo in kako nam pri izbiri v trgovinah služi, z znakom varovalnega živila povezana, prenovljena aplikacija VešKajJeš, ki si jo boste lahko naložili in uporabljali.

Ob 16. uri bo na istem prostoru enourna prireditev ob svetovnem dnevu srca. Po prireditvi se boste lahko kadarkoli odločili za odhod.

Prijava udeležbe:

Do 4. oktobra 2023  prijavite udeležbo na  tel. 041 763 012 Černelič  Franc ali s SMS sporočilom,  oziroma na mail: [email protected]. Prijave potrebujemo za organizacijo srečanja.

V času pohoda se bomo pomerili tudi v hodečem nogometu. Igramo ga lahko vsi . Vabimo podružnice, da prijavijo ekipe  po 3 do 5 članic in članov. Zabavno bo.

Pri skupinski prijavi navedite število udeležencev za organiziranje toplega obroka, število pohodnikov za pohod, število zainteresiranih za ogled muzeja, ekipe za hodeči nogomet in morebitne udeležence z omejitvami pri prehrani.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije

in Podružnica Posavje

Franc Černelič

Grad Brežice iz zraka

Sava z elektrarno in veliko vodno površino