Vabilo za udeležbo na tečaju temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok za zaposlene v vrtcih MOL

9732EFB8-8480-11E1-9C54-4FAE65B94067

Objavljamo ponudbo za udeležbo na tečaju temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok za zaposlene v vrtcih Mestne občine Ljubljana.

 

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije organizira tečaje temeljnih postopkov oživljanja tako odraslih kot dojenčkov in malih otrok. Mnogo situacij v življenju je takšnih, ki lahko pripeljejo do usodnega trenutka: zapora dihalne poti s koščkom hrane ali delcem igrače (najpogostejši vzrok, ki ogrozi življenje otroka, je zadušitev), alergična reakcija, pik žuželke, poškodbe (npr. padec s previjalne mize, s stola, različnih igral, s kolesa), zastrupitev, utopitev, udar električne energije, bolezni dihal in nevrološka obolenja, vročinski krči, idr.

 

Kako pravilno ukrepati, da nas ne zajame panika, saj imamo le nekaj minut dragocenega časa, da rešimo otrokovo življenje?

 

Nudimo vam možnost brezplačne udeležbe na tečaju temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok, za enega zaposlenega v vašem vrtcu. Za vsakega nadaljnjega udeleženca iz vašega vrtca, pa je cena izobraževanja polovična, to je 15 EUR.

Tečaji se bodo izvajali v Posvetovalnici za srce, Cigaletova ulica 9, Ljubljana, od septembra do konca leta 2012, prijave pa zbiramo do konca junija 2012.

 

Vabljeni!

 

 

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije je nevladna humanitarna organizacija, ki si prizadeva za promocijo zdravja, zdravega življenjskega sloga in za zmanjševanje dejavnikov tveganja za nastanek bolezni srca in žilja. Izvajamo tudi tečaje temeljnih postopkov oživljanja tako odraslih kot dojenčkov in malih otrok.

 

Primarni zastoj srca je pri otroku zelo redek (vzrok zanj so razne prirojene srčne nepravilnosti). Po vzroku nastanka je zastoj srca pri otrocih največkrat sekundaren. Mnogo situacij v življenju je takšnih, ki lahko pripeljejo do usodnega trenutka: zapora dihalne poti s koščkom hrane ali delcem igrače (najpogostejši vzrok, ki ogrozi življenje otroka, je zadušitev!), alergična reakcija, pik žuželke, poškodbe (npr. padec s previjalne mize, s stola, različnih igral, s kolesa), zastrupitev, utopitev, udar električne energije, bolezni dihal in nevrološka obolenja, vročinski krči, idr.

 

Kako pravilno ukrepati, da nas ne zajame panika, saj imamo le nekaj minut dragocenega časa, da rešimo otrokovo življenje?

Odrasli, ki imajo opravljen tečaj temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok so poučeni, kako pravilno reagirati v kritičnem trenutku. Opravljen tečaj jim daje občutek varnosti in zaupanja v lastno ravnanje.

 

Tečaj temeljnih postopkov oživljanja, ki ga vodi zdravnica – inštruktorica z licenco obsega uvodno predavanje, prikaz oživljanja in odstranitve tujka iz dihal, poudarek je na praktičnih vajah tečajnikov na lutkah (lutki dojenček in mali otrok). Skupine so zaradi zagotavljanja kakovosti majhne (maksimalno do 10 tečajnikov), tečaj traja dve uri in pol. Pisno gradivo je vključeno.

 

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije vam nudi možnost brezplačne udeležbe na tečaju temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok, za enega zaposlenega v vašem vrtcu. Za vsakega nadaljnjega udeleženca iz vašega vrtca, pa je cena izobraževanja polovična, to je 15 EUR.

Tečaji se bodo izvajali v Posvetovalnici za srce, Cigaletova ulica 9, Ljubljana, od septembra do konca leta 2012.

Prijave zbiramo do konca junija 2012.

 

Za dodatne informacije pokličite na telefon 01/234 75 55 ali preko elektronske pošte: [email protected]

 

 

V pričakovanju sodelovanja Vas lepo pozdravljamo!

 

prim. Matija Cevc,dr.med.

predsednik Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije