Vabilo nevladnim organizacijam na brezplačno delavnico 16. maja 2012

 

5A3E641C-8E02-11E1-AF75-4FAE65B94067

 

V okviru projekta Slovenske zveze za tobačno kontrolo in javno zdravje

»NVO varujejo naše zdravje«vas vabimo na brezplačno delavnico:

 

 

»Osnovne smernice za NVO v promociji zdravega načina prehranjevanja«

 

 

Delavnica bo v sredo, 16. maja 2012 ob 16.00 uri na Zavodu PIP, Gosposvetska cesta 83, Maribor.

 

 

Delavnico bo vodila Zvezdana Vražič, specialistka klinične dietetike

Zvezdana Vražič se že več kot 10-let ukvarja s prehranskim svetovanjem odraslih in otrok in z gibalno aktivnostjo odraslih. Posameznika obravnava individualno in celostno, tako pri alergijskih obolenjih, kakor tudi pri rakastih obolenjih, sladkorni bolezni, boleznih ledvic ter ostalimi boleznimi povezanimi s prehrano in posledicami nepravilnega prehranjevanja – debelostjo. Zvezdana Vražič je tudi koordinatorica Oddelka za promocijo zdravja v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor.

 

 

 

Program prilagamo spodaj.

 

Prijava na brezplačno delavnico je obvezna, do 15. maja 2012 po e-pošti na naslov: [email protected]t.  

Za več informacij pokličite Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Nataša Jan: 01/234 75 50. Pohitite, število mest je omejeno.

 

PROGRAM

 

UVOD

–         Kaj je zdrava prehrana in kaj pravilni način prehranjevanja (osnovni pojmi, zdrav krožnik, prehranska piramida idr.)

 

OSREDNJA TEMA

–         Škodljive posledice nepravilnega prehranjevanja na zdravje in vloga nevladnih organizacij (kaj lahko predstavniki NVO naredijo na tem področju);

–         Obstoječi Nacionalni program o prehranski politiki in smernice novega nacionalnega programa o prehranski politiki

–         Ustreznost izobrazbe za izvajanje svetovanja o zdravi prehrani

 

RAZPRAVA

 

 

 

 

 

 

 

Projekt »NVO varujejo naše zdravje« vodi Slovenska zveza za tobačno kontrolo in javno zdravje.

Konzorcijskapartnerjana projektu: Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti .

Operacijo delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov, razvojne prioritete »Institucionalna in administrativna usposobljenost«, prednostne usmeritve »Spodbujanje razvoja nevladnih organizacij, civilnega in socialnega dialoga«.