Vabilo nevladnim organizacijam na brezplačno delavnico 10. maja 2012

5A3E641C-8E02-11E1-AF75-4FAE65B94067

VABILO nevladnim organizacijam

 

 

Vabimo vas na brezplačno delavnico:

»Osnovne smernice pri sestavljanju

vadbene enote telesne dejavnosti

s poudarkom na pomenu raztezanja«

 

Delavnica bo 10. maja 2012, ob 16.00 uri v Središču Rotunda, Destradijev trg 11, Koper (vhod je z Vojkovega nabrežja).

 

Delavnico bo vodila Darja Ažman, doktorica športnih znanosti,

asistentka na Fakulteti za šport, pionirka nordijske hoje v Sloveniji, zdaj pa prva slovenska izvajalka metode Liebscher in Bracht (LNB), ki predvsem s pomočjo gibalnih ukrepov, kjer so osrednjega pomena specifične raztezne vaje, uspešno zmanjšuje oziroma odpravlja bolečine gibalnega aparata.

 

Program spodaj.

Prijava na brezplačno delavnico je obvezna, do 9. maja 2012 po e-pošti na naslov: [email protected].

Za več informacij pokličite Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Nataša Jan: 01/234 75 50. Pohitite, število mest je omejeno.


Opis delavnice:

PROGRAM

 

UVOD

1. Športna rekreacija oziroma telesna dejavnost za krepitev zdravja – neizogiben del odgovornega ravnanja do sebe

2. Kako kot amater pridobiti pravico vodenja neke gibalne aktivnosti (programi usposabljanja, potrjeni pri Strokovnem svetu RS za šport v okviru Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport)

 

OSREDNJA TEMA:

3.  Kaj je vadbena enota, kako je sestavljena, s katerimi sredstvi vplivamo na vadeče

4.  Pregled gibalnih sposobnosti človeka

5.  Teoretično ozadje nove teorije odpravljanja bolečin oziroma preventive pred nastopom bolečin ter gibalnih ukrepov po metodi LNB

6.  Praktična izvedba LNB talnega programa – 12 najpomembnejših vaj za ohranitev mišičnega ravnovesja, nemotenega pretoka energije in vitalnosti gibalnega aparata

 

RAZPRAVA

 

 

POMEMBNO!Za izvedbo praktičnega dela, ki se bo odvijal na tleh, udeležene prosimo, da na delavnico prinesejo neko podlogo iz tanke pene (»armaflex«), večjo (kopalno) brisačo ter udobne hlače. V primeru, da bo vreme dopuščalo, bomo telovadili v bližnjem parku.

 

 

Projekt »NVO varujejo naše zdravje« vodi Slovenska zveza za tobačno kontrolo in javno zdravje. Konzorcijskpartnerjana projektu: Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Zavod ProArte.

Operacijo delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov, razvojne prioritete »Institucionalna in administrativna usposobljenost«, prednostne usmeritve »Spodbujanje razvoja nevladnih organizacij, civilnega in socialnega dialoga«.