Vabilo na tečaj oživljanja odraslih z uporabo avtomatskega defibrilatorja 11. 4. 2013

Obveščamo vas, da bo spomladanski tečaj oživljanja odraslih z uporabo avtomatskega defibrilatorja potekal v četrtek, 11.4.2013 ob 17. uri v Posvetovalnici za srce, Cigaletova 9, Ljubljana.

Bolezni srca in ožilja predstavljajo najpogostejši vzrok smrti ali invalidnosti. Ob srčnem zastoju se povsem ustavi dobava kisika organom v telesu. Najbolj občutljivi za pomanjkanje kisika so možgani, ki lahko že v petih minutah utrpijo nepopravljive poškodbe. Znanje iz temeljnih postopkov oživljanja je neprecenljivo, saj pomaga ohraniti sočloveka pri življenju do prihoda nujne medicinske pomoči.

Tečaj, ki ga vodi licenciran inštruktor, obsega uvodno predavanje, prikaz oživljanja na lutki, prikaz uporabe defibrilatorja, prikaz pravilne odstranitve tujka iz dihal in prikaz pravilnega bočnega položaja pri nezavestnem človeku. Poudarek je na praktičnih vajah, ki jih vsi tečajniki lastnoročno opravijo.

Skupine so zaradi zagotavljanja kakovosti dela majhne, tečaj traja 2 uri. Cena je 15eur.

Do 8.4.2013 sporočite, če se boste tečaja udeležili ter število oseb. Informacije in prijave: [email protected] oz. 01 /234 75 55.

Ozivljanje