TRŽENJE

284DE106-587B-11E1-A8CC-199C65B94067

PROJEKTI:

Revija “ZA SRCE”

Vsako leto izide 7 številk revije Za srce (5 zvezkov, 2 številki sta dvojni). Revija izhaja že od leta 1991. Objavljamo članke na visoki strokovni ravni, ki pa so prirejeni tako, da jih razumejo tudi laiki. Osnovna vsebina je preprečevanje bolezni srca in ožilja in načini zdravljenja ter rehabilitacija po bolezni. Revija je tiskana na kakovostnem papirju, v barvnem tisku v nakladi 8.000 izvodov. Revijo brezplačno prejemajo vsi člani, distribuira pa se po vsej Sloveniji. Že doslej se je izkazalo, da imajo strokovna, promocijska in oglasna sporočila v reviji velik učinek.

Revijo berejo člani in njihove družine, zdravniki in drugo medicinsko osebje in seveda predvsem bolniki in tisti, ki želijo pri sebi preprečiti bolezni srca in ožilja.

Spletna stran

Po dogovoru s službo za trženje objavimo primerne PR vsebine in bannerje na naši spletni strani www.zasrce.si

Svetovni dan srca

Prireditve ob svetovnem dnevu srca bodo tudi letos na sporedu v zadnjem tednu septembra. Geslo svetovnega dneva srca vsako leto določi Svetovna Federacija za srce. Več o sporedu boste zvedeli na sedežu društva in med aktualnimi novicami na spletni strani. Vabimo tudi vas, da nam posredujete vaše pobude in pričakovanja.

Naši srčni otroci

Od leta 2010 izvajamo dejavnost, v okviru katere pomagamo otrokom s prirojenimi srčnimi napakami. Vsako leto se jih pri nas rodi okrog 200. V letu 2011 smo za take otroke pripravili paket “Prisrčno dobrodošli”, v katerem je kup koristnih informacij za starše, ki se jim rodi otrok s prirojeno srčno napako in se na začetku znajdejo v slepi ulici… Letos bi želeli izdati še kakšno knjižico, ki bi pomagala tako otrokom s prirojeno srčno napako kot njihovim staršem.

Meritve

Meritve krvnega tlaka, maščob in sladkorja v krvi so osnovni pokazatelji za bolezni srca in ožilja. Prav zato je Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije to dejavnost izredno močno razvilo. Število opravljenih meritev v zadnjih letih gre v 100.000. Zdaj izmerimo dejavnike tveganja okoli 50.000 ljudem na leto. Dejavnost se širi iz leta v leto, meritve opravljamo tudi v podjetjih, šolah, na različnih prireditvah in sejmih, v posvetovalnicah, v večjih nakupovalnih centrih ter na raznih strokovnih srečanjih.

Posebno dobro so se uveljavile nove meritve, in sicer snemanje srčnega ritma z EKG, merjenje gleženjskega indeksa in . V zvezi s tem priporočamo sponzorstvo posvetovalnic v Ljubljani, kjer lahko sponzor razdeljuje obiskovalcem svoje publikacije in tudi osebno svetuje. Pogodbe se sklepajo za mesečna obdobja (lahko več mesecev hkrati).

Rekreativne dejavnosti

Društvo za zdravje srca in ožilja posveča veliko pozornost gibanju kot enemu temeljnih dejavnikov za zdravje srca in ožilja. Zato tudi redno organizira vrsto prireditev, predvsem za tiste, ki do sedaj niso bili aktivni, med katerimi naj naštejem naslednje:

• Voden pohod po Srčni poti Becel na Golovec vsak prvi torek v mesecu s strokovno vodenim programom
• Voden pohod po Srčni poti “Z EGOM na pohod” vsak drugi četrtek v mesecu s strokovno vodenim programom
• Vsako prvo nedeljo v mesecu sprehodi na Rožnik z merjenjem krvnega tlaka in holesterola ter obsega pasu
• Srčne poti in pohodi v različnih podružnicah v Sloveniji
Predavanja

Društvo organizira vrsto predavanj na teme preventive in bolezni srca in ožilja. Srčno-žilne bolezni so najbolj pogost vzrok za obolevnost in umrljivost v razvitem svetu, zato je za posameznike izrednega pomena poznavanje bolezni in samega zdravljenja ter možnosti  preventive.

 

TRŽENJE:

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Dalmatinova ulica 10, 1000 LJUBLJANA 

T: (01) 234 75 50

F: (01) 234 75 54

E-naslov: [email protected]