Tečaj temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok

TEČAJ TEMELJNIH POSTOPKOV OŽIVLJANJA DOJENČKOV IN OTROK,

ČETRTEK, 15.11.2018 ob 17.uri v prostorih Društva za srce v Ljubljani

Vabimo vas na tečaj temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok, ki bo potekal v četrtek, 15. novembra 2018 ob 17. uri v Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije,  Dalmatinova 10, 1. nadstropje, Ljubljana.

Tečaj obsega uvodno predavanje, prikaz oživljanja in odstranitve tujka iz dihal, poudarek je na praktičnih vajah tečajnika na lutki (dojenček in mali otrok).

Cena 15€ na osebo.

Informacije in obvezne prijave: [email protected]

01/234 75 55 ali 01 234 75 50

Primarni zastoj srca je pri otroku zelo redek (vzrok zanj so razne prirojene srčne nepravilnosti). Po vzroku nastanka je zastoj srca pri otrocih največkrat sekundaren.

Mnogo situacij v življenju je takšnih, ki lahko pripeljejo do usodnega trenutka: zapora dihalne poti s koščkom hrane ali delcem igrače (najpogostejši vzrok, ki ogrozi življenje otroka, je zadušitev!), alergična reakcija, pik žuželke, poškodbe (npr. padec s previjalne mize, s stola, različnih igral, s kolesa), zastrupitev, utopitev, udar električne energije, bolezni dihal in nevrološka obolenja, vročinski krči, idr.

Kako pravilno ukrepati, da nas ne zajame panika, saj imamo le nekaj minut dragocenega časa, da rešimo otrokovo življenje?

Odrasli, ki imajo opravljen tečaj temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok so poučeni, kako pravilno reagirati v kritičnem trenutku. Opravljen tečaj jim daje občutek varnosti in zaupanja v lastno ravnanje.