Tečaj temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok, 16.10.2013

Primarni zastoj srca je pri otroku zelo redek (vzrok zanj so razne prirojene srčne nepravilnosti).

Po vzroku nastanka je zastoj srca pri otrocih največkrat sekundaren.

Mnogo situacij v življenju je takšnih, ki lahko pripeljejo do usodnega trenutka: zapora dihalne poti s koščkom hrane ali delcem igrače (najpogostejši vzrok, ki ogrozi življenje otroka, je zadušitev!), alergična reakcija, pik žuželke, poškodbe (npr. padec s previjalne mize, s stola, različnih igral, s kolesa), zastrupitev, utopitev, udar električne energije, bolezni dihal in nevrološka obolenja, vročinski krči, idr.

 

Kako pravilno ukrepati, da nas ne zajame panika, saj imamo le nekaj minut dragocenega časa, da rešimo otrokovo življenje?

Odrasli, ki imajo opravljen tečaj temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok so poučeni, kako pravilno reagirati v kritičnem trenutku. Opravljen tečaj jim daje občutek varnosti in zaupanja v lastno ravnanje.

 

Tečaj temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok obsega uvodno predavanje, prikaz oživljanja in odstranitve tujka iz dihal, poudarek je na praktičnih vajah tečajnikov na lutkah. Skupine so zaradi zagotavljanja kakovosti dela majhne, tečaj traja dve uri, pisno gradivo je vključeno. Cena 15 eur.

 

Tečaj oživljanja dojenčkov in otrok bo potekal v sredo, 16.10.2013 ob 17. uri v Posvetovalnici za srce, Cigaletova ulica 9, Ljubljana.

 

Informacije in obvezne prijave : [email protected] ; 01/234 75 55 ; 01/234 75 50

Ozivljanje