Tečaj temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok, 13.11.2013 ob 17.uri

Primarni zastoj srca je pri otroku zelo redek (vzrok zanj so razne prirojene srčne nepravilnosti).

Po vzroku nastanka je zastoj srca pri otrocih največkrat sekundaren.

Mnogo situacij v življenju je takšnih, ki lahko pripeljejo do usodnega trenutka: zapora dihalne poti s koščkom hrane ali delcem igrače (najpogostejši vzrok, ki ogrozi življenje otroka, je zadušitev!), alergična reakcija, pik žuželke, poškodbe (npr. padec s previjalne mize, s stola, različnih igral, s kolesa), zastrupitev, utopitev, udar električne energije, bolezni dihal in nevrološka obolenja, vročinski krči, idr.

Kako pravilno ukrepati, da nas ne zajame panika, saj imamo le nekaj minut dragocenega časa, da rešimo otrokovo življenje?

Odrasli, ki imajo opravljen tečaj temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok so poučeni, kako pravilno reagirati v kritičnem trenutku. Opravljen tečaj jim daje občutek varnosti in zaupanja v lastno ravnanje.

Tečaj temeljnih postopkov oživljanja obsega uvodno predavanje, prikaz oživljanja in odstranitve tujka iz dihal, poudarek je na praktičnih vajah tečajnikov na lutkah (lutki dojenček in mali otrok). Skupine so zaradi zagotavljanja kakovosti dela majhne, pisno gradivo je vključeno.

Tečaji potekajo v Posvetovalnici za srce, Cigaletova ulica 9, Ljubljana, trajajo 2 uri, cena 15 EUR.

Zadnji letošnji tečaj bo izveden v sredo, 13. novembra ob 17. uri.

Vabljeni.

Informacije in obvezne prijave: [email protected] ; 01/234 75 55, 01/234 75 50

Ozivljanje