Srček Bimbam koraka po Ljubljani

Srček Bimbam ni čisto navaden srček. Naš prijatelj igor Ribič ga je namreč z besedami in risbami naučil skrivnosti zdravega načina življenja. Mi pa smo ga tudi lani v obliki prijazne knjižice tudi lani razposlali po vseh ljubljanskih šolah – za vse učenke in učence prvih treh razredov, dobrih 8.000 jih je.

Naročili smo mu naj svoje znanje prenese otrokom. Otroci pa nam bodo kasneje pokazali, kako si ob pomoči prijaznega Bimbama predstavljajo zdrav način življenja. Prepričani smo, da bo vsako leto več otrok skupaj s svojimi družinami tudi živelo tako, kot jih uči Srček Bimbam.

Kaj pravi Bimbam o zdravem načinu življenja? » Gibajmo se vsaj eno uro na dan, ampak čisto vsi. Ni potrebno, da smo vsi veliki športniki. Hodimo, plešimo, tecimo, igrajmo se igrice v naravi ali v dvorani, igrajmo se z žogami, plešimo… Jejmo zdravo hrano, ne pozabimo na sadje in zelenjavo. Zajtrkujmo predno gremo v šolo!!! Odločno recimo ne razvadam kot so sedenje pred televizorji in računalniki. Ko zrastemo, pa zagotovo ne bomo kadili…

Osnovna šola Ketteja in Murna je gostila letošnjo zaključno prireditev. Otroci so plesali in peli z Igorjem Ribičem, ki si je za to priložnost preoblekel v čisto pravega Ribiča Pepeta. Na šoli smo pripravili tudi razstavo o srcu, na ogled pa postavili tudi najboljše izdelke otrok, ki smo jih na Bimbamov natečaj dobili iz mnogih ljubljanskih šol. Čestitamo vsem, za drugo leto pa vabimo k sodelovanju spet vse otroke prvih treh razredov ljubljanskih šol. Mestna občina Ljubljana nas podpira in nam pomaga.