Srček Bimbam je pohvalil otroke

Lani je naš srček Bimbam shodil, letos ga pozna že večina ljubljanskih otrok prvih treh razredov osnovnih šol. Bimbamu smo zaupali posebno pomembno nalogo. Otroke namreč uči živeti zdravo. Na Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije ga je strokovna sodelavka mag. Nataša Jan, univ.dipl.biol.  naučila kaj naj otrokom pove glede zdravega načina življenja, kako naj se tega loti pa mu je pokazal naš prijatelj Igor Ribič, akademski slikar in velik prijatelj najmlajših, še posebej pa je pri njih priljubljen, ko se preobleče in namesto Igorja postane Pepe.  Učenke in učenci so več kot dva meseca s pomočjo svojih pedagogov in staršev spoznavali skrivnosti zdravega načina življenja, seveda so jim bile  v pomoč tudi srčne bukvice. Na koncu jih je skoraj 1000 s svojimi izdelki pokazalo, da zelo dobro vedo o čem govori srček Bimbam.

Kot se spodobi, smo za te junakinje in junake pripravili nekaj posebnega. Peli so in plesali. Pa ne sami. Ribič Pepe je prišel na Osnovno  šolo Vič in pripravil nepozaben dogodek. Res, da mu je na začetku malo »ponagajal« klavir, ki kar ni hotel zaigrati pravih melodij. Ribič Pepe je  ob pomoči otrok in svojega svinčnika tudi risal. Narisal je Kakaduja, pa miško, pa še vse vmes. Plesalo se je in pelo, na koncu pa še fotografiralo. Za spomin na nepozabno prireditev.

To je bila posebna nagrada, verjamemo, da se bo o njej še govorilo po ljubljanskih osnovnih šolah in da so tudi mamice, očki, babice, dedki, sestre, bratje in drugi znanci in prijatelji zvedeli, da smo na Viču doživeli nekaj res lepega. Še več vredno pa je, da je Bimbam izpolnil svojo nalogo, ki smo mu jo naložili. Otrokom je kar brez pomoči kakšnega učenega lijaka na pravo mesto nalil znanja o zdravem načinu življenja.

Srček Bimbam ima eno velikansko  željo. Rad bi prišel do vseh slovenskih otrok. Pa za sedaj tega še ne zmore. Manjka mu namreč kar nekaj evrov. Prej ali slej se mu bo posrečilo. V Ljubljani pa bo spet v prvem polletju prihodnjega šolskega leta.

IMG_8329 150129_prireditev Mladi obracamo svet_nrovan_011

 

 

 

 

 

Hvala vsem, ki so pomagali Srčku Bimbamu. S tem so pomagali otrokom. Tisto kar se Janezek nauči, pa že dolgo vemo, da Janez zna.

Hvala vsem, ki so pomagali pri organizaciji tako prijetne  prireditve. Posebna zahvala gostiteljici prireditve Osnovni šoli Vič in ravnatelju Sašu Vlahu. Hvala viškim plesalkam in njihovi mentorici. Hvala Matjažu Urbanču, mojstru za računalnike, ozvočenje, fotografiranje in še kaj.

Hvala županu Zoranu Jankoviću za podporo in prijeten nagovor otrokom.

Dobili smo veliko risbic, igric, pa pesmice se najdejo vmes. Nekateri so bili izjemno domiselni in celo inovativni. Tako so v 1.b razredu osnovne šole Danile Kumar naredili kar knjigo Srček Bimbam. Zelo lepo.

Ste že slišali za igrico »Zdravopoli«? Ali igre s kartami kot so Nezdravi Peter na temu zdravega življenja, ali pa Človek ne jezi se na temo zdravega načina življenja? Vse to so  ideje, ki dokazujejo, da so otroci res dobro dojeli Bimbamovo sporočilo in razmišljajo o njem.

Velika zahvala gre tudi Igorju Ribiču in njegovemu pajdašu Pepetu. Pa še eno majhno prošnjo imamo za našega prijatelja. Kaj če bi napisal in uglasbil kakšno pesmico o Bimbamu. Srček Bimbam je naredil že toliko dobrega za otroke, da si pesmico zasluži.

IMG_8309 IMG_8315