Spominski pohod po Kobaridu

Sobota 20. 5. 2023

Jeseni se je od nas poslovila gospa Dana Košiček, ena od ustanovnih članic podružnice za severno Primorsko – društva za zdravje srca in ožilja Slovenije. Bila je tudi prva pobudnica, da smo s pohodi pri podružnici začeli. Tokrat se bomo, v spomin nanjo, podali na pohod po njenem rodnem Kobaridu in se ji poklonili ob njenem zadnjem počivališču pri sv. Lovrencu.

Iz Nove Gorice – izpred Supernove – Qlandia, gremo z avtobusom ob 8.30 uri.

Hoje bo cca 8km. Od parkirišča pri pokopališču v Kobaridu se bomo podali proti centru, do kostnice pri sv. Antonu, nadaljevali navzdol proti Soči, ob kampu Lazar in do slapa Kozjak. Vračali se bomo po levem bregu Soče in se ustavili v kampu Koren, kjer nam bodo člani Catering Šorli postregli z ješprenko z mesom in kruhom (7€). Zaželeno je, da si pijačo kupimo v kampu.

Po kosilu in druženju bomo pot nadaljevali do avtobusa – parkirišča. Glede na lokacijo pokopališča, se bomo odpeljali po levem bregu Soče do manjšega parkirišča tik pod sv. Lovrencem, nakar nas čaka približno 15 minut hoje. Ob grobu bomo strnili naše misli in spomine na druženje.

Prispevki in prijava
Prispevek za hrano 7€, prevoz 10€ in vstopnino v Kozjak 4€ (skupaj 21€). Denar zberemo na avtobusu!

NUJNE PRIJAVE do 16. 5. 2023 oziroma do zapolnitve mest na avtobusu. Prijave sprejemamo na elektronsko pošto: [email protected]. Prijavite se tudi, če greste sami z avtomobilom.

Ob prijavi prosim navedite: Ali si boste ogledali slap Kozjak? Ali naročate obrok?

Okvirna časovnica:

  • Iz Nove Gorice odhod ob 8.30 uri
  • Start pohoda ob 9.30 uri
  • Kosilo ob približno12.30 uri
  • Pri sv. Lovrencu cca 14.30-15.00 uro

Potrebna je pohodna obutev, lahko pohodne palice. Obvezna oprema je pijača – voda in zaščita pred dežjem, vetrom in klopi. Vsak hodi na lastno odgovornost!

Informacije na:

  • ga. Barbara: 070 879891 po 16.uri

PriSrčno vabljeni. Lepo nam bo kot vedno !

Predsednik podružnice
prim. Herbert Bernhardt dr.med.,
spec. kardiologije in interne med.