Preiskava gleženjskega indeksa

Gleženjski indeks je osnovna presejalna preiskava, s katero odkrivamo aterosklerozo spodnjih okončin oz. odkrivamo zožitev ali zaporo arterij na nogah. Preiskava poteka v ležečem položaju, noge so do kolen gole. Pomembno je, da preiskovanec pred preiskavo počiva (sedi) vsaj 10 minut. Preiskava je povsem neboleča, neinvazivna (ni posega v telo) in nenevarna, traja približno 10-15 minut. Prispevek za člane Društva za srce je 6 EUR, za nečlane Društva pa 9 EUR. 

Na preiskavo lahko pridete v Posvetovalnico za srce, Cigaletova ul. 9 in sicer v času uradnih ur:

ponedeljek, torek, četrtek in petek od 9. do 12. ure

sreda od 11. do 15. ure

telefon: 01 234 75 55, e-naslov: [email protected]

 

Meritve gleženjskega indeksa opravljajo tudi v nekaterih naših podružnicah po Sloveniji:

PODRUŽNICA ZA DOLENJSKO IN BELO KRAJINO

Meritve gleženjskega indeksa opravljamo v prostorih podružnice na Glavnem trgu 10 v Novem mestu. Datum meritev bo določen po prejemu prijav: T.: 07/337 41 71 ali 040/863 513, [email protected].

DRUŠTVO ZA ZDRAVJE SRCA IN OŽILJA ZA MARIBOR IN PODRAVJE 

Po strokovnem usposabljanju pričenjamo z meritvami na novi lokaciji društva, praviloma v času dela posvetovalnice. Informacije in prijave sprejemamo na sedežu društva, tudi po telefonu (02 228 22 63). Prispevek za člane je 6 EUR in za nečlane 9 EUR. Lokacija: Maribor, Pobreška c. 8, pritličje, v bližini UKC Maribor, nasproti Medicinske fakultete v izgradnji, z možnostjo parkiranja v garažni hiši bolnišnice ali v bližnjem Europarku. V neposredni bližini je tudi avtobusno postajališče mestnega prometa.