Obiščite nas na sejmu Narava-zdravje

Tudi letos se bo Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije predstavilo na sejmu Narava-zdravje na Gospodarskem razstavišču od 13. do 16. novembra 2014. Vabimo vas, da nas obiščete na našem razstavnem prostoru v dvorani A desno.

Prisotni bomo z meritvami krvnega tlaka, sladkorja, holesterola, trigliceridov…

V petek, 14. novembra 2014 vabimo na predavanje: Zakaj se bojimo maščob in sladkorja v prehrani? Predava prim. Matija Cevc, dr. med., predsednik Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije. Predavanje bo na Gospodarskem razstavišču v avli desno od 17. do 18. ure. Na ta dan bomo tudi na našem razstavnem prostoru meritve trigliceridov izvajali brezplačno.

Kratka vsebina predavanja:

Podatki raziskav, opravljenih v zadnjih letih kažejo, da v Sloveniji skokovito narašča število prekomerno prehranjenih in debelih ljudi ter bolnikov s sladkorno boleznijo. Številni dokazi kažejo, da je vzrok za to napačna prehrana (kot so npr. uživanje sladkih pijač, obrokov hitre prehrane, …) in premalo telesne dejavnosti. Izvedeli bomo tudi kakšen je vpliv prehrane na vsebnost maščobe v krvi in še marsikaj koristnega za naše zdravje.
nz14_300x350-01